Hlavní obsah

Zdravotní trable českého tenisty pokračují! Veselý se dokonce loučí se sezonou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na kurtu se naposledy představil předposlední srpnový den, od té doby se ale jakoby po něm slehla zem a tenisoví fanoušci spekulovali, co za nepřítomností Jiřího Veselého v tenisovém světě stojí. A jak sám český reprezentant potvrdil, jedná se o dlouhodobé zranění hamstringu, které ho natolik limituje, že se s letošní sezonou musí předčasně rozloučit.

Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Jiří Veselý na archivním snímku.

Článek

V letošním kalendářním roce odehrál ve dvouhře čtyřicet zápasů, další ale už nepřidá. Jiří Veselý totiž i nadále laboruje se zraněným hamstringem, které ho vyřadí pro případné další turnaje v probíhajícím tenisovém ročníku. Devětadvacetiletý tenista o svém zdravotním stavu informoval na sociálních sítích.

„Upřímně jsem doufal, že se mé zranění vyléčí. Bohužel jsem musel letošní sezonu ukončit a dát svému tělu potřebný čas dát se zdravotně dohromady. Od dubna bojuji s natrženým úponem hamstringu, který jsem si obnovil v červenci na turnaji v Newportu," popisoval trable Veselý, který kvůli zranění chyběl i na zářijové daviscupové baráži.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jiri Vesely (@veselyjiri)

Plnému zotavení brání příliš velké zatěžování. „Ačkoliv dělám všechno možné, po větší zátěži mám stále bolesti a nehojí se to pode plánu. Udělám vše, abych byl připravený na novou sezonu," doplnil bývalý hráč první stovky žebříčku ATP, kterého zdravotní trable trápí již od dubna.

Veselý se tak s probíhající sezonou loučí. V indickém Puné se mu sice nepovedlo obhájit titul a po dlouhé době vypadl z TOP 100, poté se ale prezentoval skvělými výkony v Dubaji. Přes kvalifikaci se dostal až do hlavní fáze turnaje, kde dokonce dokráčel až do finále. Tam ale nestačil na Rusa Andreje Rubljova. Na Veselého raketě ovšem skončila elitní jména Robert Bautista, Denis Shapovalov, Marin Čilič nebo Novak Djokovič. Od té doby ale žádný další úspěch nezaznamenal.

Reklama

Související témata: