Hlavní obsah

Zhrzení sázkaři útočí dál. Sprška urážek zasáhla i Vondroušovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár dny si nenávistné vzkazy na sociálních sítích přečetla 18letá tenistka Linda Nosková. Odporných výlevů neúspěšných sázkařů ale nezůstala ušetřena ani wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová. Po porážce v úvodu pekingského turnaje s Ukrajinkou Kalininovou se na instagramovém účtu české hráčky objevily další výplody duševních mrzáků.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Archivní snímek Markéty Vondroušové.

Článek

Vondroušová nastoupila k prvnímu zápasu po více než třítýdenní pauze od US Open a po vyhrané sadě 6:1 následující dvě s 28. hráčkou světa prohrála 4:6 a 1:6. Sama pak zveřejnila screenshot ze svého telefonu, kde ji uživatelé schovaní za anonymními jmény urážejí a obviňují z podvádění. Zdaleka to však není první případ, s nímž se Vondroušová setkala. „Je to tady zase,“ napsala.

„Chodí to většinou po zápasech, kdy se prohraje. Tenis ale není jen o tom, že vyhráváme a máme se pořád dobře. Většinou to píšou nějací cizinci. Když jsem začínala hrát turnaje, tak mi to přišlo divné, ale teď už to tak nevnímám. Když otevřu Instagram, tak mi tam tyhle vzkazy někdy vyskáčou. Nejde se tomu úplně vyhnout. Ale třeba pod články už ani nerozklikávám komentáře,“ povzdechla si Vondroušová před časem v rozhovoru pro Sport.cz.

„To jsou sázkaři. Maky mi to i přeposílá, co jí chodí. To byste jim museli odpovědět: Jdi do prdele, debile, tak máš pořádně sázet,“ rozohnil se první kouč letošní vítězky z All England Clubu Jan Fuchs, který s Vondroušovou piloval kraťasy na antukových kurtech v Kynšperku nad Ohří.

Ženský tenis je obecně velice nepředvídatelný. Na sázkách v prvních kolech turnajů se dá sice hodně získat, ale také hodně ztratit. A neúspěšní si pak vylévají svou frustraci, což už poznala i teenagerka Nosková, které jeden z těchto internetových joudů adresoval ty nejsprostší urážky. Hlavně mladým tenistkám se přitom doporučuje aktivity na sociálních sítích výrazně omezit.

„Já sám říkám, že kdo sází na ženské zápasy, tak je debil. A když prohraje peníze, tak je to problém jedině toho debila,“ nepáral se s tím kouč Fuchs.

Reklama

Související témata:
  Auger-Aliassime - Lehečka dnes 20 : 00
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.