Hlavní obsah

Životní úspěch českého talentu. Mladík Kolář zazářil a vyzve hvězdného Španěla

Patří k největším nadějím českého tenisu. A právě dnes ho čeká životní zápas. Jednadvacetiletý Zdeněk Kolář se poprvé ve své kariéře probil do hlavní soutěže turnaje ATP ve švédském Bastadu. A na úvod si nemohl přát hvězdnějšího soupeře. Síly totiž změří s bývalou světovou trojkou Davidem Ferrerem. "Doufal jsem, že narazím zrovna na něj," svěřil se pro tenisovysvet.cz český tenista.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Kolář patří k největším nadějím českého tenisu

Článek

Zdeněk Kolář je čtvrtým nejlepším českým hráčem, na žebříčku mu patří 221. příčka, ale podle expertů by to měl být právě on, kdo by mohl spolu s Adamem Pavláskem v budoucnosti táhnout daviscupový tým.

Další krok do světa velkého tenisu udělal rodák z Bystřice nad Pernštejnem právě nyní, když se poprvé v kariéře přes dvoukolovou kvalifikaci probil do hlavní soutěže turnaje v Bastadu.

"Kvalifikace nikdy není procházka růžovým sadem. V obou zápasech jsem ale předvedl velice dobrý výkon, navíc jsem výborně servíroval, hrál rychle a bez chyb. Oba zápasy mi opravdu sedly," popisoval svou cestu k prozatím životnímu úspěchu tenista.

V prvním kole navíc bude čelit vítězi sedmadvaceti turnajů na okruhu ATP Davidu Ferrerovi. A i když už šestatřicetiletý Španěl postupně vyklízí pozice mezi světovou elitou a pomalu se loučí s tenisovou kariérou, jeho síla je zvlášť na antuce stále obrovská.

Přesvědčit se o tom mohl nedávno i Phillip Kohlschreiber, který Španělovi podlehl v rozhodujícím téměř pětihodinovém pátém zápase čtvrtfinále Davisova poháru mezi domácím výběrem a Německem.

Strach nemá

O patnáct let starší borec teď vyzkouší právě Kolářovy kvality.

Český tenista však z finalisty French Open z roku 2013 strach rozhodně nemá. "Když jsem viděl rozlosování a skutečnost, že hráč z kvalifikace jde na Ferrera, tak jsem doufal, že na něj narazím. Na zápas se těším. Budu se snažit hrát svoji hru, tedy být agresivní a pokoušet se útočit," plánuje Kolář.

Utkání prvního kola mezi Kolářem a Ferrerem by mělo začít dnes v 16:00.

Reklama

Související témata: