Hlavní obsah

Zkazím to všem! Skandální výkon bývalé hvězdy šokoval

Měl být budoucí superstar tenisu. Ten, který převezme vládu po Federerovi a spol. a znovu dostane australský tenis na absolutní vrchol. To už je však dávno minulost. Bernard Tomic po svém dalším výstupu potvrdil, že tenisová historie si ho bude pamatovat v úplně jiných souvislostech. Jeho představení na turnaji v italské Bielle totiž nejde nazvat jinak než jako ostudné.

Foto: Sport.cz

Bernard Tomic na archivním snímku

Článek

Byl světovou sedmnáctkou, jako teenager si zahrál čtvrtfinále Wimbledonu, celou kariéru měl Bernard Tomic před sebou. Dnes osmadvacetiletý tenista však narazil na soupeře, se kterým prohrává na celé čáře - vlastní povahu.

Mnohem více než vynikajícími výkony proslul ostrými výrazy k soupeřům, divákům i rozhodčím, na svém kontě má v současnosti 211. hráč světa i řadu odchozených zápasů. A teď připsal další zářez, který však ještě "vytunil" faktem, že svůj trapný výkon předvedl ve čtyřhře, čímž zápas do velké míry zkazil svému deblovému parťákovi a krajanovi Akiru Santillanovi.

O co šlo? Tomic díky svému postavení ve třetí stovce žebříčku může objíždět maximálně challengerové turnaje a tím dalším v řadě byl halový podnik v italské Bielle.

Rodák ze Stuttgartu nejdříve schytal nářez v osmifinále od Francouze Mathiase Bourgueho 3:6, 2:6. Zjevně otrávený Australan však musel krátce poté nastoupit ještě do čtyřhry po boku krajana Santillana. Soupeřem jim byl indicko-rakouský pár Purav Raja, Tristian-Samuel Weissborn.

Zápas se však změnil v solidní taškařici. Zjevně otrávený Tomic totiž k utkání přistoupil stylem, za který byl dostal pořádnou "sodu" i dorostenec. Řadu výměn doslova odstál na základní čáře, údery zahrával bez pohybu ve více než úsporném režimu.

O to víc překvapí, že Australský pár podlehl i kvůli hodně nevýraznému výkonu soupeřů až v supertiebreaku po setech 2:6, 7:5 a 3:10.

O tom, zda bude Tomic potrestán za "odchozený" zápas, vedení ATP ještě nerozhodlo.

Reklama

Související témata: