Hlavní obsah

Známá tenistka je podezřelá z falšování dokumentů o očkování proti covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jednou z nejlepších italských tenistek poslední doby. V aktuálním žebříčku WTA jí patří 66. místo. Místo toho, aby si užívala zaslouženého volna a věnovala se odpočinku či přípravě na novou sezonu, však Camila Giorgiová řeší velké nepříjemnosti. Je totiž podezřelá, že její potvrzení o očkování proti covidu, díky kterému se mohla zúčastnit v uplynulé sezoně řady turnajů, je zfalšované.

Foto: Pavel Lebeda/J&T Banka Prague Open 2018, Facebook

Italka Camila Giorgiová na pražském turnaji v roce 2018.

Článek

Média přišla s tvrzením, že italské tenistce Giorgiové měl falešný covid pass, tedy potvrzení o očkování proti koronaviru, vystavit jeden z dvojice lékařů podezřelých z prodeje falešných dokumentů ve velkém. Oba lékaři jsou totiž odpůrci očkování a údajně chtěli svým pacientům, i z řad slavných osobností, ulehčit život.

V uplynulé sezoně bylo očkování povinné na několika turnajích, například na Australian Open, ze kterého byl právě kvůli němu z Austrálie deportován Novak Djokovič.

Povinné však bylo i na US Open, kde Giorgiová ve druhém kole nestačila na domácí Madison Keysovou. Policie nyní začala s vyšetřováním aktuálně 66. hráčky světa a informovala o něm i Italskou tenisovou federaci.

Reklama