Hlavní obsah

Znepokojivé momenty. Wimbledonský finalista při podání kolaboval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké obavy vyvolala chvilková indispozice italského tenisty Mattey Berrettiniho, který během středečního duelu na turnaji v Miami proti Andymu Murraymu málem zkolaboval. Wimbledonský finalista z roku 2021 nakonec duel dohrál a po porážce 6:4, 3:6 a 4:6 vypadl.

SESTŘIH: Andy Murray - Matteo Berrettini Video: sntv

 
Článek

Aktuálně až 142. tenista světa se za stavu 2:5 ve druhé sadě chystal na podání, poklepal míčkem o zem a najednou se začal kymácet a zdálo se, že má velký problém se udržet na nohou.

Musel se opírat o raketu, aby se nesvalil k zemi a druhou rukou se nejprve držel za obličej a následně za koleno. 27letý Ital pak podstoupil vyšetření od lékaře. Byl mu změřen tlak a po krátké pauze a požití různých výživových suplementů byl uznán schopným v duelu pokračovat.

„Tohle jsou velmi znepokojující scény. Upřímně, nepamatuju si, že bych viděla někoho se takhle kymácet. Nechápu, co se s ním mohlo dít. Vypadal, že brzy omdlí,“ komentovala situaci v přímém přenosu bývalá britská tenistka a nyní expertka stanice Sky Sports Anabel Croftová.

„Ještě, že se udržel na nohou a neupadl, mohl utrpět ošklivé zranění, uhodit se do hlavy,“ pokračovala.

V Miami přitom v tu chvíli nepanovalo ani žádné velké vedro. „Přišlo to úplně nečekaně. Berrettini hrál dobře a najednou vypadal hodně vratce,“ přidal se komentátorský kolega Tim Henman.

Berrettiniho problémy přišly krátce poté, co v Miami všechny vyděsil kolaps Francouze Arthura Cazauxe, jenž při přípravě na return zcela zkolaboval a následně byl převezen do nemocnice, kterou už naštěstí mohl opustit.

„Právě jsem opustil nemocnici v Miami, kde jsem strávil noc a podstoupil celou řadu testů. Dnes už je moje fyzická kondice lepší a srdce stabilizované,“ vzkázal Francouz přes Instagram.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka