Hlavní obsah

Zraněná Williamsová si po porážce oddechla, že už je konec

Melbourne

Zaplaťbůh, že je konec, řekla si Serena Williamsová po prohraném utkání se svou krajankou Sloane Stephensovou a odkulhala z kurtu. Z prvního letošního grandslamu si největší favoritka Australian Open odnesla nateklý kotník a bolavá záda.

Foto: Julian Finney, ČTK/AP

První letošní grandslam skončil pro Serenu Williamsovou nateklým kotníkem a bolavými zády.

Článek

"Bože, bylo to hodně těžké," povzdechla si Williamsová po prohře 6:3, 5:7 a 4:6. "Jsem skoro ráda, že už to mám za sebou, protože jsem s tím nemohla téměř nic dělat. Byly to náročné týdny s kotníkem, který je každý den obrovský, a bolavými zády," dodala patnáctinásobná grandslamová šampiónka.

Jednatřicetiletá Williamsová vstoupila do Australian Open jako velká favoritka, poté co od loňského Roland Garros prohrála jen jeden zápas a získala téměř všechny dostupné tituly. V Melbourne Parku postupovala pavoukem relativně bezproblémově, nicméně začaly se u ní projevovat potíže s kotníkem po podklouznutí v zápasu prvního kola proti Edině Gallovitsové-Hallové.

Bolestí až zaječela

Klíčový okamžik duelu proti Stephensové přišel v druhém setu, kdy Williamsové při dobíhání míčku projela zády bolest. "Dokonce jsem zaječela na kurtu. Bylo to docela bolestivé. Vůbec jsem se potom nemohla pořádně otočit," popisovala.

Světová trojka se následně nechala ošetřit, aby mohla zápas dohrát. Vzdávat totiž není její styl. "Přemýšlela jsem o tom tak nanosekundu. Bylo to čtvrtfinále grandslamu. Museli by mě odvézt na kolečkovém křesle, abych to vzdala," uvedla Williamsová.

I tak se však bývalá světová jednička domnívala, že utkání měla vyhrát. "Soupeřka hrála dobře a co se mě týče... rozhodně to nebyl můj nejlepší zápas za poslední měsíce. Nevím, kolik jsem udělala celkem nevynucených chyb, ale rozhodně za jeden set víc než za celý turnaj," dodala poražená Američanka.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Nadal - Lehečka dnes 21 : 30
20240430T21 : 30:00+0200
Nadal vs. Lehečka
Nadal vs. Lehečka
Nadal
Lehečka