Hlavní obsah

Zvonarevová a Stosurová se kvalifikovaly na Turnaj mistryň

PAŘÍŽ

Ruska Věra Zvonarevová a Australanka Samantha Stosurová jsou šestou a sedmou jistou účastnicí Turnaje mistryň, na němž bude hrát i Petra Kvitová. Osm nejlepších tenistek sezony bude hrát v Turecku 25. až 30. října.

Foto: ČTK/AP

Australanka Samantha Stosurová má jistou účast na Turnaji mistryň

Článek

Zvonarevová, jež následující týden po Turnaji mistryň povede ruský tým ve finále Fed Cupu proti Češkám, si na finále sezony zahraje popáté v kariéře. Na Turnaji mistryň startovala v letech 2004, 2008, 2009 a 2010, přičemž jejím nejlepším výsledkem bylo finále před třemi lety.

Stosurová, jež letos na US Open dosáhla na svou premiérovou grandslamovou trofej, si zopakuje svou účast z loňska, kdy se naposledy hrálo v Dauhá.

Už dříve si start v Istanbulu zajistily Dánka Caroline Wozniacká, Ruska Maria Šarapovová, Běloruska Viktoria Azarenková, wimbledonská vítězka Kvitová a Číňanka Li Na.

O poslední volné místo budou bojovat Polka Agnieszka Radwaňská, Němka Andrea Petkovicová a Francouzka Marion Bartoliová. V nejlepší pozici je Radwaňská, která dnes v Pekingu vyhrála druhý turnaj za sebou. Do Istanbulu nicméně pojede celá tato trojice, přičemž dvě hráčky budou náhradnicemi.

Reklama