Hlavní obsah

Antošová odvedla v opravě statečný výkon a postoupila na úkor obhájkyně bronzu

Byla to strhující bitva o páteční semifinále v opravné jízdě skifařek na veslařském mistrovství světa v Račicích. O vítězství Lenky Antošové v čase 7:31,01 rozhodl až fotofiniš se Švýcarkou Julii Gmelinovou, která má doma zlato z MS 2017. Obě se ale mohly radovat z postupu mezi elitní dvanáctku na úkor obhájkyně bronz Kary Kohlerové z USA.

Foto: Profimedia.cz

Skifařka Antošová zvládla na MS náročnou opravu a postoupila do semifinále

Článek

Česká reprezentantka, která příští týden oslaví 31. narozeniny, musela svést boj o dvě semifinálové místenky proti opravdu skvělým soupeřkám, už zmíněné Švýcarky i Američanku. Zlobit se chystala i Slovinka Kostanjšeková. „Až čtvrtým místem v nedělní rozjížďce jsem si vysloužila nejtěžší opravku. Vzala jsem ji ale jako závod o všechno. Chtěla jsem na něj být dobře připravená, hlavně mentálně a mít všechno správně srovnáno v hlavě, aby to klaplo," líčila Antošová.

S vědomím složité situace se pokusila opravu hned od startu napálit. Po 500 metrech vedla, na kilometru byl pak rozdíl mezi třemi nejlepšími skifařkami necelou vteřinu, ze hry už ale vypadla Slovinka. Pak maličko ucukla Gmelinová, ale Antošová na druhém místě odrazila všechny nástupy Američanky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lenka Antošová (@lenkaantosova)

Na poslední dvoustovce česká veslařka ještě vystupňovala tempo, takže cílová fotografie jí přisoudila prvenství. „První místo pro mě bylo dost překvapení, spíš jsem pořád koukala na Američanku, jestli ji držím za sebou," vykládala Antošová. Spokojen mohl být i její trenér Josef Lukš. „Nejde jeho pokyny z břehu nevnímat, má takový pískot, který nepřeslechne ani mrtvej," řekla.

Další dvě české lodě v síti oprav uvízly. Pro dvojku bez kormidelníka Jan Chládek, Adam Kulhánek tak zůstala uzavřena semifinálová brána, v opravě totiž Češi porazili jen egyptskou posádku. Také Jan Potůček obsadil v opravě až páté místo, od poslední postupové příčky ho dělilo více než dvacet vteřin a středeční čtvrtfinále se tak odehraje bez něj.

Reklama