Hlavní obsah

Čejka v českém rekordu postoupil na MS v krátkém bazénu do semifinále 50 m znak

Abú Zabí

Plavec Jan Čejka na mistrovství světa v krátkém bazénu vylepšil český rekord na 50 metrů znak o dvě setiny na 23,49 sekundy a postoupil z dělené osmé příčky do semifinále. Dosavadní český rekordman Tomáš Franta se časem 23,75 dělil o šestnáctou příčku a rozplavával se na závěr programu s Alexisem Santosem. Zlepšil se o čtyři setiny, jenže Portugalec byl o tři desetiny rychlejší, takže Franta v semifinále nebude.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Jan Čejka díky českému rekordu postoupil do semifinále.

Článek

Juniorský mistr světa z roku 2019 Čejka letos držel český rekord výkonem 23,68 z říjnových závodů v Plzni. Na evropském šampionátu v krátkém bazénu, který dvacetiletý plavec vynechal, ho o něj časem 23,51 připravil Franta. Dnes si vzal Čejka národní maximum zpět a bude vpodvečer usilovat o postup do finále.

K tomu měl blízko v závodě na 200 metrů prsa Matěj Zábojník. Přiblížil se na 21 setin svému českému rekordu z ME v Kazani, ale výkon 2:04,88 stačil jen na devátou příčku. Od finálové osmičky dělilo jednadvacetiletého plavce pět setin.

Kristýně Horské nestačil v polohovém závodě na 100 metrů na semifinále ani nový osobní rekord 1:00,31. Obsadila osmnáctou příčku se ztrátou 66 setin na postupovou šestnáctku. Jan Šefl do rozplavby stejné disciplíny nenastoupil.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Znakař Jan Čejka na archivním snímku z ME v Budapešti.

V podvečerním finálovém bloku se z českých reprezentantů představí jen Čejka. Semifinále na 50 metrů znak začne v 16:25 SEČ.

Reklama