Hlavní obsah

Cesta Seemanové: od vytočení po boj o medaili. A vedle legendy, s níž má nekvalitní fotku

Kazaň

Ve středu měla Barbora Seemanová v Kazani poslední volný den, než pro ni začal čtyřdenní blok kraulařských závodů na jejích oblíbených tratí. „Uháčkovala jsem celou velrybu, to jsem ani nečekala. Ale když jste celý den na pokoji, co vám zbývá,“ líčila svůj program v bublině, kterou závodníci nesmí opustit. K vyrobenému kytovci by ráda přidala ještě cennější suvenýr z Tatarstánu – první šanci na medailový útok bude mít na stovce v pátek v 16:47 českého času.

Foto: Giorgio Scala/Deepbluemedia

Barbora Seemanová je v Kazani českou medailovou nadějí

Článek

Po doplňkové padesátce na sebe byla naštvaná, že se chybou na obrátce připravila o finále. „Byla vytočená, že? To znám,“ usmívala se její trenérka Petra Škábová. „Ne každý si umí říct, že to pokazil. Ví, co udělá špatně, je zdravě naštvaná a tahle povaha jí pomáhá,“ říká.

V rozplavbě ani semifinále stovky už Seemanová neměla důvod si nic vyčítat. Dopoledne byla nejrychlejší ze všech, v boji o finále zaplavala čtvrtý čas 52,46 s.

„Moc nemám ráda postupovat z prvního místa, pak se mi hromadí zprávy, že jedu pro medaili. Teď beru, že budu mít dobrou dráhu někde uprostřed a samozřejmě se s holkama poperu, nebudu plavat o osmé místo. Ale medaile bude hodně vysoko,“ ví Seemanová, jejíž parádní tratí bude víkendová dvoustovka, na níž se letos v Budapešti stala evropskou šampionkou.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Kraulařka Barbora Seemanová v akci.

Favoritkou číslo jedna bude v pátek evropská rekordmanka Sarah Sjöströmová ze Švédska, majitelka 34 zlatých medailí z vrcholných akcí. A také osobnost, k níž nejen Seemanová vzhlížela, však před čtyřmi lety v Kodani si s ní spolu s parťačkami ze štafety pořídila i společné selfie.

„Ale ta fotka je hrozná, myslím, že tam ani pořádně nekoukáme do kamery, jak se jen zastavila a zase spěchala dál. Když má několik disciplín za sebou, tak se nedivím,“ pousmála se česká plavecká jednička nad tradičně nabitým programem Sjöströmové.

Reklama

Související témata: