Hlavní obsah

Co to děláte, nechte ho jít, křičela mistryně světa na policii

Petrohrad/Praha

Koronavirová opatření rozdělují společnost u nás i ve světě. Do sporu s policií se kvůli nim dostala i ruská mistryně světa v plavání s ploutvemi a stříbrná medailistka z mistrovství Evropy na 200 metrů prsa Vitalina Simonová a její trenér Alexander Iljin. Ten byl dokonce zatčen a plavkyně celý incident natáčela. Policistům při tom sprostě nadávala.

Foto: Instagram @vita_simonova

Plavkyně Vitalina Simonová.

Článek

Incident se odehrál na letišti Pulkovo, když se Simonová vracela se svým trenérem z domácího šampionátu v krátkém bazénu v Petrohradě. Iljin si prý u odbavovací přepážky odmítl nasadit roušku, a místo toho požádal o respirátor.

V důsledku toho mu byla odmítnuta registrace k letu a byla přivolána policie. Simonová na svém Instagramu sdílela záběry, na kterých je vidět, jak je její trenér držen na zemi a poután. „Vstávám, jdu klidně," říká Iljin.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vitalina Simonova (@vita_simonova)

Simonová hystericky křičí. „Co to sakra děláte? Na co si to hrajete, vy ku*vy? To je zasloužilý trenér Ruska, do p*dele. Nechte ho jít!" nešla daleko pro vulgární výrazy. Trenér byl v klidu. „Nemusíte mi dávat želízka, jdu klidně," opakuje policii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vitalina Simonova (@vita_simonova)

Trojnásobná mistryně světa v plavání s ploutvemi je nyní kvůli urážkám vyšetřována. Později objasnila původ incidentu. Poté, co jejímu trenérovi bylo řečeno, že respirátor není, chtěli po něm ukázat pas. On jej odmítl předložit a chtěl si stěžovat na dívku, která ho odmítla obsloužit. „Řekli mu, že musí na služebnu. On nechápal, za co je zadržený," uvedla Simonová. Poté začala potyčka.

Iljin byl nakonec zatčen a byly mu zabaveny všechny věci. Po sedmi hodinách byl po sepsání protokolu propuštěn. „Bylo to jak nějaká noční můra," nechala se slyšet plavkyně.

Reklama

Související témata: