Hlavní obsah

Čtyřkajak dojel na SP v Szegedu pátý na pětistovce, Fuksa byl šestý na 200 m

Čtyřkajak ve složení Jakub Špicar, Jakub Brabec, Jakub Zavřel a Radek Šlouf dojel pátý v závodě na 500 metrů na Světovém poháru v Szegedu. Ve finále se dnes představil ještě kanoista Petr Fuksa, který obsadil šesté místo na dvoustovce. Pouze finále B pojede v sobotu na kilometru nejlepší český kajakář Josef Dostál.

Foto: Kanoe.cz/Barbora Reichová

Český čtyřkajak (Ilustrační foto)

Článek

Elitní čtyřkajak s náhradníkem Brabcem, který zaskočil za nemocného Daniela Havla, vyhrál čtvrteční rozjížďku i dnešní semifinále. Ve finále už ale na nejlepší nestačil: na vítězné Litevce ztratil sedm desetin, na bronzové Maďary téměř čtyři desetiny.

Fuksa na sprinterské dvoustovce zaostal o 1,14 sekundy za vítězným Arturem Gulijevem z Uzbekistánu. "Byl bych spokojenější, kdyby se mi povedl start, protože to nebylo úplně ono. Ale šesté místo není v takové konkurenci špatné a aspoň vidím, že bych měl makat dál, aby to bylo ještě lepší," řekl v nahrávce pro média. Loni byl na této distanci šestý na mistrovství světa i Evropy. "Krásná šestá místa, ale už mi lezou krkem, už by to chtělo být trošku lepší," pousmál se.

Čtyřnásobný olympijský medailista Dostál obsadil v semifinále čtvrtou příčku. Na třetího Brita Daniela Johnsona, který postoupil do finále A na čas, ztratil 1,69 sekundy. Na postup Dostál nedosáhl, i když se cítil mnohem lépe než ve čtvrtek, kdy ho hodně bolela záda. Tři soupeři mu ujeli v posledních 250 metrech. "Budeme na tom muset ještě zapracovat, aby se to nestávalo. Když jsem koukal na časy, tak to takový průšvih nebyl. Ale na druhou stranu ve vrcholné formě zatím nejsem," uvedl Dostál.

SP v rychlostní kanoistice v Szegedu (Maďarsko):
200 m:
Muži - C1:
1. Gulijev (Uzb.) 41,31
...6. P. FUKSA(ČR) -1,14.
Ženy - K1:
1. Puttová (Pol.) 42,40
... finále B:
5. ZÁRUBOVÁ (ČR).
C1:
1. Duboysová (Kuba) 45,99
C2:
1. Jacomeová, Corberaová (Šp.) 44,46.
500 m:
Muži - K1:
1. Pimenta (Portug.) 1:41,35
...finále B: 7. VOREL
finále C: 2. SOBÍŠEK (oba ČR)
K4:
1. Litva 1:22,48
...5. ČR (ŠPICAR, BRABEC, ZAVŘEL, ŠLOUF) -0,70.
C1: 1. Chirila (Rum.) 1:50,72
...finále B
8. HRABAL (ČR).
Ženy - K4:
1. Čína 1:37,07.

Reklama

Související témata: