Hlavní obsah

Do čela svazu kanoistů míří medailista z MS Ježek

Bývalý slalomář Stanislav Ježek se stal novým předsedou Českého svazu kanoistů. Na dnešní valné hromadě byl pětačtyřicetiletý účastník olympijských her v Pekingu 2008 a Londýně 2012 zvolen nástupcem Jana Boháče, kterému skončil mandát a jenž byl v čele organizace osm let. Ježek, bronzový medailista na kánoi z pražského mistrovství světa v roce 2006, dosud vedl sekci Divoká voda a byl manažerem svazu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Stanislav Ježek na archivním nímku.

Článek

"Je to pro mě hlavně velká pocta a současně velký závazek, protože máme jako svaz bohatou a úspěšnou historii. A na to je vždy těžké navázat," uvedl v tiskové zprávě Ježek. Dlouholetý reprezentant při obou olympijských startech obsadil páté místo, v letech 1999 a 2011 vyhrál celkové hodnocení Světového poháru, v roce 2008 se stal vicemistrem Evropy. Už během kariéry se vítěz šesti závodů Světového poháru podílel na organizaci závodů.

Ježkův předchůdce Boháč dál povede sekci Rychlostní kanoistika a nový svazový šéf má jeho podporu. "Byl můj favorit na předsedu svazu už delší dobu. Je to člověk, který v kanoistice hodně dokázal, s přirozeným respektem napříč kanoistickým prostředím. Vůbec nepochybuji o tom, že náš svaz a kanoistický sport posune zase o velký kus dopředu," uvedl Boháč.

Reklama