Hlavní obsah

Elitního českého plavce Micku čekají první otcovské Vánoce

Elitního českého plavce Jana Micku čekají jiné Vánoce, než na které byl z dřívějška zvyklý. Poprvé je stráví jako otec dcery Beáty, která se narodila v červnu. Volno ale nebude dlouhé. Hned v pondělí 28. prosince by měl začít znovu trénovat, aby se připravil na odložené olympijské hry v Tokiu. Tam už má jistou účast.

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Jan Micka ve finále kraulařské patnáctistovky na ME v krátkém bazénu.

Článek

Pětadvacetiletý specialista na dlouhé kraulařské tratě v bazénu netráví vánoční čas v rodné Praze, kde žije. Nyní pobývá pár dní s rodiči na chalupě a čeká ho cesta ke druhé části rodiny. "Na Štědrý den se přemístíme k rodičům mojí přítelkyně do Špindlerova Mlýna. Tady ale budu jen do 27. prosince, protože v pondělí 28. bych měl začít trénovat," uvedl Micka v tiskové zprávě svazu.

Sám je zvědavý, jak budou vánoční svátky nově probíhat. "Letos to bude dost zajímavé... Doteď jsem během Vánoc hlavně odpočíval a nemusel se téměř o nic starat. Letos mě čekají Vánoce v nové roli, rodiče. Takže se snažím vše naplánovat tak, aby to klaplo a měli z toho ostatní členové rodiny radost, že se všechno vydařilo a na nic nezapomnělo. I když to bude trochu náročné, moc se na ten ́kolotoč́ těším," uvedl.

Dodržuje české tradice a dárky měl s předstihem připravené i pro svou dcerku. "Ježíšek to zatím moc nepřeháněl, přeci jenom je Beátka ještě hodně malá, aby z toho měla rozum a radost, jakou bude určitě mít, až bude větší. Ale má přichystáno pár hraček a oblečení. A na štědrovečerní tabuli určitě nesmí chybět kapr, řízek a bramborový salát," dodal Micka.

Reklama