Hlavní obsah

Horská postoupila na ME šestým časem do semifinále na 200 m prsa

Kristýna Horská postoupila na mistrovství Evropy v plaveckých sportech ze šestého místa do večerního semifinále na 200 metrů prsa. Znakař Tomáš Franta uspěl na šampionátu v Římě v rozplavbě sprinterské padesátky, Jan Čejka na této trati dál neprošel.

Foto: ČSPS - Martin Sidorják

Česká plavkyně Kristýna Horská.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Horská, která v dubnu podstoupila kvůli arytmii operaci srdce, na dvoustovce o téměř dvě sekundy zaostala za svým českým rekordem (2:25,03) z loňského olympijského startu v Tokiu. Časem 2:26,81 ale v rozplavbě obsadila třetí místo a celkově se zařadila na šestou pozici.

Franta ve své rozplavbě dohmátl sedmý za 25,37, což ho zařadilo celkově na 16. místo. Jan Čejka skončil s časem 25,89 daleko za svým českým rekordem (25,08) na 30. příčce a nepostoupil.

Ve večerním programu se tak dnes italské metropoli představí tři čeští plavci. Vedle Horské a Franty čeká finále na 200 metrů prsa Matěje Zábojníka, který na šampionátu postoupil jako první z výpravy do bojů o medaile už v sobotu. Semifinále znakařské padesátky je na programu v 18:30, prsařská dvoustovka žen o sedm minut později a finále na 200 m prsa mužů začne minutu po 19. hodině.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články