Hlavní obsah

Medaile a pusa od dcery. Po loňském drsném zážitku český mistr světa zase zářil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňský Světový pohár v Troji označil kajakář Vít Přindiš za nejhorší, který na domácí půdě zažil. Ne snad z důvodu semifinálového vyřazení, ale kvůli starosti o dceru, kterou nešťastně trefil do hlavy uvolněný fanouškovský zvon a skončila v nemocnici, naštěstí bez následků.

S Jířou jsme udělali dobrou show, těšilo Víta Přindiše. Dcerka závod preventivně sledovala v helmičceVideo: Sport.cz

 
Článek

To letos byl úřadující mistr světa o poznání spokojenější. Parádní jízdou vybojoval druhé místo a cestou na vyhlášení dostal od tříleté dcery Amálky pusu. „Radši měla za úkol mít celou dobu na hlavě helmičku. Ten den zatím proběhl výrazně lépe než loni,“ hlásil s úlevou.

Do finálové trati se rozjel jako čtvrtý a předvedl takřka ideální jízdu. Nastalo dlouhé čekání. Dvakrát si symbolicky otřel pot z čela, když soupeřům trvala jízda o pár desetin déle, až před svým tréninkovým kolegou Jiřím Prskavcem se musel sklonit. „Zasloužil si to. Vyhrál tři jízdy za sebou, klobouk dolů,“ symbolicky smekal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vít Přindiš (vlevo) a vítěz Jiří Prskavec po finále na SP v Praze.

Víc ve vodním slalomu ani nejde vymyslet. Mistr světa proti olympijskému vítězi, tréninkoví parťáci, navíc na domácí trati. „Já to neberu, že jedu proti Jířovi. Na startu myslím na to, že chci zajet co nejrychlejší jízdu bez chyb,“ vysvětloval.

„Ale je pravda, že jsme spolu koukali na finále kajakářek, pak jsem řekl, že jdu a uvidíme se za půl hoďky v cíli. A Jířa vtipkoval, že se tam potkáme před kamerami. Tak to hezky vyšlo,“ usmál se, když obě česká esa vedle sebe zrovna poskytovala rozhovory médiím.

Reklama

Související témata: