Hlavní obsah

Mladí slalomáři vyhráli na ME tři ze čtyř závodů hlídek na kanoích

Po čtvrtečním triumfu juniorských kajakářek vyhráli dnes na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Bratislavě mladí čeští kanoisté tři ze čtyř závodů hlídek. Tituly získaly ženy do 23 let, junioři i juniorky, které se radovaly až po zrušení padesátisekundové penalizace za neprojetí branky. Bez medaile skončila jen mužská třiadvacítka, na niž zbylo osmé místo.

Foto: kanoe.cz

Zlatá hlídka do 23 let, zleva Gabriela Satková, Tereza Kneblová a Eva Říhová.

Článek

Ženská třiadvacítka v sestavě Eva Říhová, Gabriela Satková a Tereza Kneblová zajela s jediným dotykem branky nejčistší jízdu ze všech osmi týmů. Rychlejší byly sice Slovenky, ale ty doplatily na čtyři "šťouchy" a skončily druhé. "Jeden ťuk sice přišel, ale předvedly jsme dobrý výkon. Jsem ráda, že jsme to po roce zopakovaly," citoval svazový web Kneblovou.

Také junioři Lukáš Kratochvíl, Tomáš Větrovský a Filip Jiras měli jako jediní jen dvousekundovou penalizaci a porazili o pouhou půlsekundu Francouze, kteří inkasovali o čtyři trestné sekundy víc. "V hlídkách úplně nezáleží na tom jet výbornou jízdu, ale především jet čistě nebo s minimem doteků. Základ je plynulé střídání," konstatoval Větrovský.

Juniorky Julie Štěpánková, Valentýna Kočířová a Natálie Erlová se dočkaly zlatých medailí až po přehodnocení původních výsledků, v nichž jim patřilo až třetí místo. Nakonec ale rozhodčí 50 trestných sekund zrušili, místo neprojetí branky zapsali pouze dotek a české trio zvítězilo s téměř půlminutovým náskokem před Britkami.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články