Hlavní obsah

Mladí veslaři vezou z ME pět medailí, titul získala osma juniorů

Čeští veslaři vybojovali na juniorském mistrovství Evropy ve Francii titul na osmě. Posádka ve složení Radim Hönig, Matěj Smejkal, Tadeáš Macháček, Miroslav Vokálek, Kryštof Bláha, Matěj Vlček, Adam Krůza, František Novotný a kormidelnice Lucie Vyhnalová vyhrála pětičlennou finálovou jízdu s dvouapůlsekundovým náskokem před Rumuny. Stříbro na šampionátu do 19 let v Brive získala osma juniorek, bronz mají skifařka Terezie Janštová a obě párové čtyřky.

Foto: Český veslařský svaz

Ilustrační foto.

Článek

Osma juniorek měla ještě o soupeře méně než junioři, proto rovněž absolvovala ve Francii místo rozjížděk jen testovací jízdu. V dnešním finále sestava Veronika Burešová, Kateřina Tůmová, Veronika Vachková, Eva Slepičková, Natálie Štěrbová, Kateřina Dohnalová, Michaela Uličná, Kamila Krpcová s kormidelníkem Filipem Lukošíkem nestačila jen na Rumunky. Prohrály s nimi o více než dvě sekundy.

Janštová uhájila bronz o 25 setin. Před ní skončily jen suverénní Italka Aurora Spiritová a Maďarka Luca Padárová, za níž česká reprezentantka zaostala o dvě sekundy. Párová čtyřka Adam Boldiš, Jakub Holický, Tomáš Panchártek, Hynek Lambl nestačila jen na Poláky a Bulhary. Panchártek byl před rokem členem posádky, jež se na šampionátu ve Varese ziskem titulu postarala o jedinou medaili tehdejší výpravy. Ve finále juniorek Tereza Hrbáčková, Adéla Bartáková, Evelína Mašínová a Sofie Kubátová protnuly cílovou čáru za Italkami a Polkami.

Reklama

Související témata: