Hlavní obsah

Na MS v krátkém bazénu pojede deset českých plavců v čele se Seemanovou

Na mistrovství světa v krátkém bazénu, které se uskuteční od 16. do 21. prosince v Abú Zabí, pojede deset českých plavců v čele s Barborou Seemanovou. Do týmu se po neúčasti na mistrovství Evropy vracejí olympionici Jan Micka a Jan Čejka.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Plavkyně Barbora Seemanová po triumfu na plaveckém ME

Článek

Seemanová bude ve Spojených arabských emirátech navazovat na evropský titul z dlouhého bazénu, kontinentální stříbro z krátkého a také na šestou příčku z olympijských her. Všechny úspěchy má z kraulařské dvoustovky, která bude znovu její hlavní disciplínou. Vedle toho podobně jako na ME poplave zřejmě ještě závody na 50 a 100 metrů volným způsobem.

Po triumfu v International Swimming League s týmem Energy Standard zakončí sezonu znakařka Simona Kubová. Ženskou část českého výběru doplňuje prsařka a polohovkářka Kristýna Horská, trojnásobná finalistka z listopadového ME v krátkém bazénu.

Foto: ČSPS - Martin Sidorják

Znakařka Simona Kubová.

Ze sedmičky mužů na podzim prokazovali dobrou formu Matěj Zábojník, Jan Šefl a Ondřej Gemov, kteří na evropském šampionátu v Kazani překonali české rekordy. Na rozdíl od Ruska bude tentokrát závodit také vytrvalec Micka a znakař Čejka, juniorský mistr světa z roku 2019.

Mezinárodní federace pojala šampionát v Abú Zabí jako festival plaveckých sportů. V posledním závodě Světového poháru v dálkovém plavání se představí Lenka Štěrbová, kvalifikační závod o účast na MS v extrémních skocích do vody absolvuje Michal Navrátil.

Nominace ČR na MS v krátkém bazénu v Abú Zabí (16.-21. prosince):
Muži:
Jan Čejka, Tomáš Franta, Ondřej Gemov, Sebastian Luňák, Jan Micka, Jan Šefl, Matěj Zábojník.
Ženy:
Kristýna Horská, Simona Kubová, Barbora Seemanová.

Reklama

Související témata: