Hlavní obsah

Osmnáctiletý kajakář Krejčí byl na SP v Tacenu šestý, české ženy bez finále

Aktualizováno

Kajakář Jakub Krejčí obsadil na Světovém poháru ve vodním slalomu v Tacenu šesté místo. Osmnáctiletý reprezentant ztratil na vítězného Švéda Isaka Öhrströma přes dvě a půl vteřiny, za bronzem zaostal o 1,64 sekundy. České kajakářky se do finále nedostaly, dvanácté Kateřině Duškové chyběla k postupu necelá sekunda. Vyhrála Romane Prigentová z Francie.

Foto: kanoe.cz, Tomáš Rak

Kajakář Jakub Krejčí bral 6. místo na světovém poháru ve vodním slalomu v Tacenu.

Článek

Medailista z juniorského MS i ME Krejčí postoupil do finále ze čtvrtého místa. Také v boji o konečné umístění v elitní desítce předvedl čistou jízdu a nechal za sebou čtyři soupeře. Na vítězného Švéda Öhrströma překvapivě nestačil ani favorizovaný domácí slalomář Peter Kauzer, ověnčený řadou medailí včetně olympijského stříbra z Ria. Ztratil půl sekundy.

Tomáš Zima obsadil v semifinále 21. pozici, Martin Rudorfer byl šestadvacátý. Za Duškovou, kterou o finále připravila dvousekundová penalizace za dotek branky, skončily na 13. místě Veronika Vojtová a na 17. Gabriela Satková.

V sezoně poznamenané koronavirem se ve Slovinsku jede první ze dvou závodů, které v kalendáři SP zbyly. Nedaleko Lublaně startuje omlazený český tým, protože řada elitních slalomářů dala přednost regeneraci před zahájením přípravy na olympijskou sezonu.

V neděli v Tacenu vyvrcholí soutěže kanoistek a kanoistů s českou trojicí Satková, Lukáš Rohan, Vojtěch Heger. Osmnáctiletá Satková je na C1 mistryní Evropy, Rohan získal na zářijovém šampionátu v Praze stříbro.

Reklama

Související témata: