Hlavní obsah

Paralympijský plavec Povýšil se rozhodl ukončit kariéru

Pětinásobný bronzový medailista z paralympijských her v plavání Jan Povýšil se rozhodl ukončit aktivní kariéru. Osmatřicetiletý sportovec, který se v roce 2017 stal v Mexiku mistrem světa v závodě na 50 metrů volným způsobem, u sportu zůstane. Stal se členem sportovní redakce CNN Prima News.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Paralympijský medailista v plavání Jan Povýšil ukončil aktivní kariéru.

Článek

"Já si myslím, že to je možná i přirozený přerod sportovce ve sportovního novináře. Takhle to třeba skvěle funguje v Americe, kde se z bývalých sportovců stávají sportovní komentátoři, kteří mají vlastní pořady," uvedl v tiskové zprávě Povýšil, jenž získal medaile na paralympijských hrách v Sydney, Pekingu a Londýně. "Mám spoustu kontaktů. Paralympioniky znám skoro všechny osobně. I mezi ostatními sportovci mám hodně známých. Proto se nemusím bát zvednout telefon a říct, že potřebuji rozhovor," řekl.

Vedle zajímavé pracovní nabídky uspíšil jeho odchod do závodního "důchodu" odklad paralympijských her v Tokiu na příští rok. "Rád bych si splnil podobný sen, který jsem měl jako začínající sportovec. Chtěl bych se nyní dostat na olympiádu nebo paralympiádu pro změnu jako novinář," dodal Povýšil.

Reklama