Hlavní obsah

Plavkyně Baumrtová bude příští rok měsíc trénovat s Dány

Česká plavecká jednička Simona Baumrtová si v únoru příštího roku zpestří přípravu s dánským týmem na soustředění na Floridě v USA. O společném tréninku už loni hovořila se svou kamarádkou a další znakařkou Mie Nielsenovou a společný trénink definitivně domluvily na srpnovém mistrovství Evropy v Berlíně, které se Baumrtové moc nevydařilo. Informaci přinesl v pondělí Radiožurnál.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plavkyně Simona Baumrtová.

Článek

"Je to snaha vyzkoušet něco nového, jedná se o naplavání objemu kilometrů před sezonou v příštím roce, takže pro nás jedině dobře, já jsem spokojený," řekl ČTK trenér Baumrtové Jaroslav Jezbera, jenž mnohonásobnou českou rekordmanku a medailistku z vrcholných evropských akcí trénuje společně s otcem Baumrtové Tomášem. Baumrtová bude s Dány na jejich soustředění trénovat podle jejich plánu.

Úřadující mistryně Evropy z krátkého bazénu na znakařském sprintu však zásadně přípravu měnit nebude. Chomutovská plavkyně nyní trénuje na mistrovství světa v krátkém bazénu, které bude na začátku prosince v Dauhá, další přípravu na vrchol roce 2105, mistrovství světa na přelomu července a srpna v Kazani, absolvuje standardně se svým týmem.

Za rozhodnutím změnit trochu přípravu nestojí podle Jezbery nevydařený šampionát v Berlíně, kde Baumrtová jako adeptka na medaile obsadila nejlépe páté místo. "Kdepak, tam špatně zapracovala hlava, připravená byla. Už se o tom holky spolu bavily dřív, takže Berlín na to neměl žádný vliv. Já s tou změnou nemám vůbec žádný problém, naopak," ujistil Jezbera. Osmnáctiletá Nielsenová je talentem, drží dánské znakařské rekordy a už na ME v krátkém bazénu v roce 2011 ve Štětíně měla čtyři medaile.

Baumrtovou na Floridě povede dánský kouč Eyleifur Jóhannesson, který českou plavkyni rovněž přihlásí na dánský šampionát v březnu. Tam už může plnit limity na olympijské hry do Ria. "Jsem z toho soustředění trochu nervózní. Bude tam jiné družstvo, jiný jazyk, jiné tréninky," řekla Radiožurnálu Baumrtová.

Reklama

Související témata: