Hlavní obsah

Poprask u bazénu. Český reprezentant představil vlastní kolekci plavek

Netradiční počin si připsal elitní český plavec Ondřej Gemov. Krátce před světovým šampionátem v krátkém bazénu v Austrálii představil novou kolekci vlastních plavek. Ty jsou inspirovány jeho tetováním. "Když jsem dostal nabídku, abych měl vlastní kolekci, okamžitě jsem ji přijal," tvrdí trojnásobný český rekordman v plavání.

Foto: proplavani.cz/Pláteník

Český plavec Ondřej Gemov navrhl vlastní kolekcí plavek, inspirovalo jej tetování.

Článek

Nabídka pro Gemova přišla od vody. Oslovila jej Martina Pechová (dříve Moravčíková), která startovala na OH 2012 v Londýně a 2016 v brazilském Riu a nyní provozuje plavecký obchod.

„Už před necelými deseti lety mě napadlo, že by bylo fajn, kdyby měl některý z českých plavců vlastní kolekci. Chtěla jsem ale od začátku cílit na muže, protože ti mají mnohem menší výběr, takže jsem chtěla mužům nabídnout módní kousky na plavecké bazény," vysvětluje Pechová a osobě Gemova prý našla ideálního kandidáta. "Kdo zná Ondru ví, že je osobnost, která má prostě šmrnc, neváhala jsem."

Foto: proplavani.cz/Pláteník

Český plavec Ondřej Gemov zaujal kolekcí plavek, inspiroval se vlastním tetováním.

Gemov následně odhalil, jakým způsobem volil motivy plavek? "V plavání převažují hlavně jednobarevné plavky. I já v takových plavu, ale to neznamená, že mě baví," říká Gemov. A tak se rozhodl nabídnout změnu. "Má poznávací znamení jsou dost výrazná tetování. A co se designu plavek týče, je dělaný dle reálných tetování, která mé tělo zdobí," pokračuje třiadvacetiletý plavec.

Jaké motivy tedy v jeho kolekci najdete? "Vlk byl moje první velké tetování. Havran mě ze všech nejvíce bolel. Oko s včelou jsem si nechal udělat úplně spontánně," prozrazuje Gemov.

Momentálně už ve svých plavkách trénuje v Austrálii před světovým šampionátem. "Lidé z plavecké komunity mi zatím plavky chválí. Třeba holky se vyptávaly, kde je kolekce pro dámy, což vnímám jako kompliment," dodává.

Reklama

Související témata: