Hlavní obsah

Hongkongská mise před MS. Kubová ladila formu se světovou rekordmankou

Netradiční cestu na světový šampionát v krátkém bazénu v Austrálii měla znakařka Simona Kubová. Reprezentační stálice se k české výpravě v Melbourne připojila včera po třítýdenním soustředění v Hongkongu, kde plavala s parťáky z týmu Energy Standard v čele se světovou rekordmankou Siobhan Haugheyovou.

Foto: Instagram @simonabaumrtova

Dobře naložená Simona Kubová u bazénu v Hongkongu.

Článek

Kubová se skupinou z týmu Energy Standard trénuje od loňského podzimu a v zimě mu pomohla k triumfu ve třetím ročníku elitní plavecké soutěže International Swimming League. „Střídáme různá místa na společná soustředění, byli jsme i v České republice, nebo Sieře Nevadě. Nyní přišla nabídka, abychom spolu se Siobhan zakotvili právě v Hongkongu. Vzhledem k poloze vůči Austrálii to bylo hodně výhodné, takže nebylo co řešit," líčila 31letá závodnice v telefonickém rozhovoru pro Sport.cz.

S ohledem na polohu někdejší dálněvýchodní výspy britského impéria ukrojila Kubová sedm hodin z časového posunu a sobotní přesun do Melbourne tak pro ni nebyl již tak šokující. „Ale pořád let trval devět hodin," poznamenala se smíchem mistryně Evropy v krátkém bazénu z roku 2013.

Jaké našla v Hongkongu podmínky? „Siobhan má vynikající zázemí, odpovídající tomu, že má dvě stříbrné medaile z her v Tokiu a loni v prosinci udělala na MS v krátkém bazénu světový rekord na dvě stě kraul. Kdybych to vzala českou perspektivou, tak jsme byli v hodně luxusním Nymburce. Sportovní institut, kde trénují sportovci z celé řady odvětví a mají tam veškeré zázemí," popisovala Kubová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Simona Kubová (Baumrtová) (@simonabaumrtova)

S ohledem na vzdálenost dostala rodačka z Chomutova svolení k absenci na zimním MČR v Plzni, které bylo pro reprezentanty posledním ostrým testem před odletem do Austrálie. „My jsme ale každý týden plavali v simulovaném závodním módu včetně závodních plavek a s oficiální časomírou. Testy nebyly špatné, byla jsem na úrovni svých nejlepších letošních časů. Bylo to ale z plného tréninku, tak snad to se správně načasovaným odpočinkem bude ještě lepší," věří Kubová, která se v pondělí zapojila do tréninkového procesu českého týmu v Melbourne.

Stačila netradiční plaveckou destinaci po boku domácí hvězdy lépe poznat? "Snažíme se vždycky jít na nějaký výlet a tady jsme vyrazili na jeden z nejvyšší kopců v okolí. Šlo se džunglí, bylo to zajímavé. A byli jsme taky na dostizích. A zajímavé bylo sledovat i to, jakou je Siobhan doma celebritou. Když jsme společně někam šli, tak se s ní chtěl neustále někdo fotit," dodala Kubová.

Reklama