Hlavní obsah

Poslední místo v nominaci na MS ve slalomu obsadil kajakář Vondra

Praha

Kajakář Jan Vondra si vybojoval poslední volné místo v nominaci na zářijové mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze. Právě na kanále v Troji uspěl Vondra ve dvojici víkendových závodů Českého poháru a mistrovství republiky v souboji s Vítem Přinidšem a Zdeňkem Ornstem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Přindiš sice uspěl v jarní reprezentační kvalifikaci, ale nedokázal své místo pro MS potvrdit ve Světovém poháru a na mistrovství Evropy. Vondra se nominaci výrazně přiblížil vítězstvím v sobotním závodu Českého poháru a dnes si svou pozici pohlídal šestým místem, protože Přindiš ani Ornst nedosáhli na potřebnou výhru.

"Dnes to pro mě byl asi nejnervóznější závod v životě, ale je to tam," radoval se Vondra, jenž se seniorského MS zúčastní poprvé v kariéře. V týmu kajakářů doplní stříbrného olympijského medailistu Vavřince Hradilka a mistra Evropy Jiřího Prskavce.

Domácí titul v kategorii K1 získal Luboš Hilgert, jenž mohl slavit spolu se svou matkou Štěpánkou, která triumfovala mezi kajakářkami. Mistrem republiky na singlkanoi se stal Vítězslav Gebas, poslední český titul v kariéře získali loučící se deblíři Jaroslav Volf, Ondřej Štěpánek. V neolympijské kategorii kanoistek je šampionkou Monika Jančová.

Mistrovství světa se v Praze-Troji koná od 11. do 15. září.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články