Hlavní obsah

Skokan do vody Navrátil se po kritice omluvil za účast v závodu na Krymu

Bývalý vicemistr světa v extrémních skocích do vody Michal Navrátil se omluvil za účast v nedávném závodu v Sevastopolu na anektovaném Krymu, za kterou si vysloužil kritiku. Deníku N to řekl ředitel centra sportu ministerstva vnitra Olymp Michal Volf, který o záležitosti s Navrátilem mluvil.

Foto: ČSPS/Ivo Stejskal

Michal Navrátil na archivním snímku.

Článek

"Přišel se mi omluvit, že tam vyrazil. Řekl mi, že nedomyslel následky, které jeho účast bude mít, a že nedomyslel, co se tam v současnosti děje. Já mu sdělil, že nesouhlasím, aby tímto způsobem na okupovaných územích jakkoliv reprezentoval Olymp centrum sportu ministerstva vnitra. Předpokládám, že se to nebude opakovat," uvedl Volf.

Navrátil závod ve skocích z věže vysoké 27 metrů v konkurenci 12 sportovců z Ruska, Španělska, Polska, Brazílie či Kolumbie vyhrál. "Nechci se vyjadřovat k tomu, že jsem jel závodit na Krym, protože je to moje práce, tak jako vy máte práci sedět za počítačem a dělat z komára velblouda. Mám další a důležitější věci na práci. Na Krym jsem se chtěl podívat sám," uvedl Navrátil pro Deník N.

České úřady před cestami na Krym varují. Navrátilovo počínání podle Deníku N odsoudily ministerstvo vnitra, svaz plaveckých sportů i Ukrajina. Rusko anektovalo její poloostrov v březnu 2014, většina světa to neuznává.

Navrátilovi hrozilo, že přijde o účast na nynějším mistrovství Evropy v Římě, nakonec ale svaz od takového trestu upustil. "Předpokládám, že dostane finanční pokutu. Musí rozhodnout výbor," řekl předseda svazu Petr Ryška.

Reklama