Hlavní obsah

Splněný limit a sedm setin od českého rekordu. Plavec Gemov zářil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paráda. Český plavec Ondřej Gemov zazářil na mezinárodních závodech v Eindhovenu, kde splnil limit na letošní mistrovství Evropy. To se uskuteční v srpnu v Itálii. Do Říma se Gemov kvalifikoval na trať 200 metrů motýlek časem 1:57,70.

Foto: Sportegy/Matěj Třasák

Český plavec Ondřej Gemov na mezinárodních závodech v Eindhovenu zářil.

Článek

Dvaadvacetiletý finalista loňského mistrovství Evropy v krátkém bazénu odletěl do Nizozemska ve výborné formě s touhou splnit kýžený limit, aby se mohl v dalších měsících soustředit ještě více na trénink.

Takže po závodě byl ve skvělé náladě. "Byl jsem asi sedm setin od českého rekordu, ale nemůžu chtít všechno. Jsem strašně spokojený. Nebyl jsem před závodem motivovaný, spíše jsem byl takový až apatický a nevěděl jsem co a jak. Ale nakonec se závod odpálil parádně, plavalo se mi lehoučce," řekl nadšený Gemov.

"Hodně mi pomohl kolega z Nizozemska, který plaval vedle mě. Ten mě vytáhl neuvěřitelně do první stovky, pak už jsem jenom bušil až do konce. Už bych nedokázal otočit nikam, jel jsem fakt nadoraz," dodal člen sportovního centra VSC.

Z výkonu svého svěřence je nadšená také trenérka Petra Škábová. "Jsem naprosto spokojená. To, pro co si jel, zvládl. V přípravě byl poctivý, a to se vyplatilo. Ráno mi volal a řekl, že je dobrej. To je vždy dobré znamení," směje se Škábová.

Český rekord na trati 200 metrů motýlek drží od roku 2015 Jan Šefl časem 1:57,63.