Hlavní obsah

Splněný sen! Šestinásobná světová šampionka předvedla něco, co už možná nikdo nezopakuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sny se mají plnit, nejen o Vánocích. V roce 2016, kdy na divokou kartu startovala v závodě Red Bull Cliff Diving World Series, kdy závodníci skáčou z výšky 20 metrů a dosahují rychlosti až 85 km/h, si předsevzala, že jednou zvolí let z helikoptéry v přístavu v Sydney. Na začátku října si Australanka Rhiannan Ifflandová svůj sen splnila. Pořadatelé závodů uvedli, že se jedná o výkon, který už se možná nebude nikdy opakovat.

Australanka Ifflandová vyskočila z vrtulníku do vody v přístavu v SydneyVideo: Reuters

 
Článek

Závody Red Bull Cliff Diving World Series rozhodně nejsou pro žádné bábovky. Skokani při pokusech z více než 20metrové výšky předvádí neuvěřitelnou akrobacii. Podle šestinásobné australské šampionky Ifflandové jde o kombinaci krásy a půvabu s extrémní stránkou tohoto sportu.

Australanka poprvé v sérii startovala v roce 2016 a hned se jí podařilo zvítězit. Od té doby ovládla každý ročník. Svůj šestý triumf oslavila ještě před začátkem osmé a poslední zastávky v letošním roce, která se uskuteční 15. října v Sydney, skokem z helikoptéry v přístavu před ikonickou operou.

Skoku a splnění dlouholetého snu předcházela řada bezpečnostních opatření. „Setkání s pilotem vrtulníku, cesta k vrtulníku a na letiště, abychom zkontrolovali celý scénář a ujistili se, že je vše v pořádku. Kontrola místa, kde budu skákat..." popisuje Ifflandová. „Byla jsem nervózní, ale byl to výjimečný okamžik a já si ho moc užila," zářila Australanka po skoku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články