Hlavní obsah

Suverénně získala další zlato, do Tokia se ale slavná kráska nepodívá. Hrozí jí vážný problém

Elitní ruská akvabela Varvara Subbotinová potvrdila na evropském šampionátu v Budapešti roli favoritky a ve středeční soutěži jednotlivkyň získala navzdory přetrvávajícím zdravotním komplikacím zlato ve volném programu s náskokem před Martou Fedinovou z Ukrajiny. Na nadcházejících olympijských hrách v Tokiu však 20letá pohledná Ruska svoji medailovou sbírku nerozšíří. Lékaři u ní objevili závažný problém sluchového aparátu a Subbotinovou místo přípravy na vrchol sezony čeká operace.

Foto: Tamas Kovacs, ČTK/AP

Varvara Subbotinová na evropském šampionátu v Budapešti.

Článek

„Problémy se stále zhoršují. Ztrácím rovnováhu, při zanoření do hloubky se bolest zvyšuje a nejsem schopná provést žádný prvek na maximum. Lékaři mi jasně řekli: Vyberte si, buď zdraví, nebo sport. Můžete také přijít o sluch. Úplně, nenávratně. Doporučili mi až dva měsíce neplavat, ale já se rozhodla do Budapešti přesto přijet. A tím pro mne tahle sezona končí," svěřila se Subbotinová v interview pro RIA Novosti.

Rusko reprezentuje od svých 16 let a už vyhrála v synchronizovaném plavání tři tituly mistryně Evropy a je rovněž čtyřnásobnou mistryní světa. V bazénu v olympijském Tokiu ovšem na další cenný kov nezaútočí. Zatímco ostatní členky reprezentačního družstva budou polykat tréninkové dávky na soustředění, Subbotinovou čeká 20. května chirurgický zákrok.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Varvara Subbotina (@varechka_subbotina21)

„Je mi to moc líto, když mi to lékaři oznámili, poplakala jsem si," přiznává. Současně si ale uvědomuje, že problémy, s nimiž se nyní potýká, jsou extrémně závažného charakteru a s odborníky spolupracuje. Když jí koncem dubna po závodech v Kazani doporučili, aby vzhledem k potížím raději necestovala letadlem, vracela se domů vlakem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Varvara Subbotina (@varechka_subbotina21)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Varvara Subbotina (@varechka_subbotina21)

Reklama