Hlavní obsah

Tak velkolepou akci nečekal. Rohanovi se v Polsku vybavila olympiáda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se čeští vodní slalomáři po tréninkovém kempu, při němž bydleli v hotelu u trati, přesunuli do krakovské vesnice sportovců k dalším českým reprezentantům, v kanoistovi Lukáši Rohanovi ožily na Evropských hrách olympijské vzpomínky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanoista Lukáš Rohan, olympijský medailista.

Článek

Krakov (od našeho zpravodaje) ‑ „Fakt jsem byl překvapený, jak blízko to k olympiádě má a jak je to velkolepá akce,“ přiznával, zatímco šňůru od akreditace mu zdobily odznáčky od zahraničních výprav. A vůbec mu nevadilo, že na kanál Kolna teď slalomáři dojíždějí přes dvacet minut.

„Na závod by bylo praktičtější bydlet pořád u trati, ale já si užívám, že jsme součástí českého týmu. Líbí se mi, jak se všichni potkáváme a fandíme si, to je trochu náhrada za Tokio,“ přiznává Rohan, jenž olympijské stříbro získal kvůli koronavirovým opatřením před prázdnými tribunami.

V Polsku na Evropské hry chodí málo diváků, ale nahrazují je fanoušci z řad sportovců. Rohan už v Krakově zašel na teqball i sledovat úspěšný boj českých sedmičkových ragbistek o bronz. „Moc mu nerozumím, ale jak jsme ho sledovali, tak už jsme hned rozebírali, jestli nemají zahrát tak nebo jinak. Taková ta česká nátura, ale tohle mě na tom baví,“ usmíval se.

V pátek už čeká i Rohana ostrý start her v podobě kvalifikace a finále hlídek, první závod po pauze vynucené zraněním břišního svalu ze SP v Troji.

„Bál jsem se, jestli není natržený, ale ultrazvuk ukázal, že jen natažený. Tak jsem si dal pět dnů volna a docela to pomohlo, už jsem se na vodu zase těšil,“ přiznával 28letý slalomář, jehož ambice během úvodních dvou letošních Světových pohárů zhatily padesátisekundové penalizace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články