Hlavní obsah

Tragédie. Během tréninku zahynula nejmladší olympionička z Tokia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzhledem ke svému věku a talentu měla představovat jednu z velkých medailových nadějí Tuniska na příštích olympijských hrách v Paříži. Mladá jachtařka Eja Guezguezová si však další start pod pěti kruhy nepřipíše. V pouhých sedmnácti letech zemřela během tréninku na moři, kdy se s ní a s její sestrou převrhla loď.

Foto: @SKhmira, Twitter

Mladá tuniská jachtařka Eja Guezguezová zahynula během tréninku.

Článek

Sedmnáctiletá Tunisanka byla na letních olympijských hrách v Tokiu společně se svým dvojčetem Sarrou nejmladší sportovkyní, která se na hrách představila. Společně startovaly ve třídě 49er FX a skončily na 21. místě. Sarra s Ejou trénovala i v neděli, kdy se s nimi v silném větru převrhla plachetnice.

Eja tragickou nehodu nepřežila, Sarru se podařilo zachránit. O úmrtí mladé olympioničky informoval skrze Twitter tuniský novinář Souhail Chmira. "Eja Guezguezová, tuniská olympijská jachtařka, zemřela při nehodě na tréninku. Ať odpočívá v pokoj," napsal.

Krátce po zveřejnění tragické informace zaplavily sociální sítě dojemné vzkazy. „To je hrozná zpráva. Ejo, tvá smrt je jako dýka, která mi probodla srdce. Odpočívej v pokoji, drahá kamarádko. Navždy zůstaneš mezi námi," zněl například jeden ze vzkazů. Kondoloval i předseda MOV Thomas Bach. "Zpráva o její smrti mě šokovala. Byla inspirujícím talentem a vzorem pro sportovkyně své generace," řekl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.