Hlavní obsah

Tragédie. Čtyřiadvacetiletý šampion zemřel dva týdny po nákaze covidem

Úspěšný mladý rychlostní kanoista, několikanásobný medailista z mistrovství Evropy i světa dorostenců a juniorů Borislav Bizu zemřel. O jeho smrti informoval ukrajinský kanoistický svaz. U čtyřiadvacetiletého talentu se dva týdny po nákaze koronavirem rozvinula sepse, a to se mu stalo osudným.

Foto: @Cleavon_MD, Twitter

Mladý kanoista Borislav Bizu zemřel dva týdny po nákaze koronavirem.

Článek

Kanoistovi byl v roce 2016 diagnostikován systémový lupus erythematodes, což je chronické autoimunitní zánětlivé onemocnění. Od té doby závodil už jen příležitostně na domácích šampionátech a spíše pracoval jako trenér.

Ukrajinská kanoistická federace informovala o Bizuově úmrtí jen dva týdny poté, co byl pozitivně testován na koronavirus. V nemocnici se u něj následně rozvinula sepse, která byla extrémní reakcí na infekci covidem.

Bizu pod vedením bývalého slavného rychlostního kanoisty Edema Muradasilova získal šest bronzových a jednu stříbrnou medaili na mezinárodní scéně. Bizu měl tak lepší mládežnickou bilanci než olympijský vítěz z let 2012 a 2016 Jurij Čeban.

Čtyřiadvacetiletý Ukrajinec se stal také trojnásobným mistrem Evropy juniorů. Mezi seniory poprvé startoval na Světovém poháru v roce 2016.

Reklama

Související témata: