Hlavní obsah

V kanoistických kategoriích budou ve finále ME Fišerová a Chaloupka

Aktualizováno

Olympionička Tereza Fišerová a obhájce bronzové medaile Václav Chaloupka budou jedinými českými zástupci ve finále kanoistických kategorií na mistrovství Evropy ve vodním slalomu. Fišerovou trať v italské Ivree znovu potrápila, ale nakonec jí osmé místo v semifinále na účast v boji o medaile stačilo. Chaloupkovi se semifinálová jízda vydařila, měl třetí nejlepší čas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vodní slalomářka Tereza Fišerová.

Článek

Loňská vicemistryně Evropy Fišerová startovala už jako druhá, protože z kvalifikace postoupila jako předposlední. Na specifickém kanále s kamenitými překážkami v semifinále několik branek podjela, ale vyhnula se "šťouchu". "Ta jízda se mi úplně nepovedla. Byly tam dva zásadní momenty, kde jsem hodně ztratila. Myslím, že právě to mě dneska nedostane do toho finále," řekla bezprostředně po jízdě České televizi. Mýlila se, chybovala i většina soupeřek. Na nejrychlejší Britku Kimberley Woodsovou ztratila třiadvacetiletá česká reprezentantka 10,30 sekundy, přesto měla od vyřazení více než třísekundový polštář.

Chaloupka podobně jako Fišerová patřil v kvalifikaci k nejpomalejším postoupivším, startoval jako třetí. S velkým náskokem se ujal vedení a jeho čas 89,10 překonali jen Ital Roberto Colazingari a Slovinec Benjamin Savšek. Na loňské stříbro nenaváže olympionik Lukáš Rohan, který jel sice čistě, ale po zaváháních v závěrečné třetině trati skončil třináctý. Od finálové desítky ho dělilo 41 setin sekundy. Vojtěch Heger byl s velkým odstupem na 23. místě.

V semifinále kanoistek po řadě chyb vypadly obhájkyně titulu Gabriela Satková a Tereza Kneblová. Devatenáctiletá Satková nenavázala na druhé místo z kvalifikace. Na čtrnácté brance dostala dvousekundovou penalizaci za dotek a hlavně ji vzápětí proud odnesl hodně dolů, takže se nemohla vrátit do protivodné patnáctky. Další padesátisekundové tresty dostala za šestnáctku a sedmnáctku a byla poslední. Více než půlminutu na nejlepší ztratila Kneblová, která se musela vracet do několika branek. Obsadila 23. příčku.

Reklama