Hlavní obsah

Vydařená premiéra Apostalon: americký song a pak hurá do semifinále

Glasgow

Povedenou premiéru si odbyla na ME v Glasgow čerstvá posila v českém plaveckém týmu Anika Apostalon. Rodilá Američanka s českým občanstvím při svém prvním startu na kraulařské padesátce vybojovala účast v semifinále a od postupu do finále ji nakonec na dvanáctém místě dělilo šestnáct setin sekundy.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

V semifinále kraulařské padesátky na ME v Glasgow neuspěla česká reprezentantka Anika Apostalon, za postupem zaostala o 16 setin.

Článek
Fotogalerie

Apostalon prošla do semifinále patnáctým časem 25,37 sekundy a před večerním vystoupením neskrývala touhu dohmátnout ještě rychleji. „Určitě se můžu zlepšit. Chtěla bych mezi osm nejlepších. Padesátka, ta je o malých věcech. Když se všechno sejde, je možné všechno," přemítala po rozplavbě.

A přání pak nezůstalo nevyslyšeno. První semifinále a osobní rekord 25,22. „O kousíček můj nejlepší čas," těšilo vytáhlou třiadvacetiletou brunetku, přestože sama věděla o drobných chybách. „Pořád se učím. Start byl dobrý, ale nádech byl moc dlouhý. A na konci to chtělo trochu přitlačit. Nic není perfektní," krčila rameny s úsměvem.

Povedená padesátka ji uklidnila před hlavní tratí, kraulařskou stovkou. „Soupeřky kontrolovat nemůžu, ovlivnit před startem můžu jen sebe. To je plavání. Na stovku se těším a nechci se nechat stresovat," poznamenala.

Nervy pak neměla ani z tradičního iniciačního rituálu, který musela jako týmový nováček po příjezdu do Skotska absolvovat. „Vůbec jsem netušila, že takový zvyk je," přiznala se smíchem. „Ale nebylo to nepříjemné. Musela jsem předvést tanec nebo zazpívat, tak jsem ostatní naučila typický americký ‚cup song'," prozradila Apostalon.

Reklama

Související témata: