Hlavní obsah

Vzorky rozmlátil kladivem! Arbitráž veřejně projedná případ plavce Sun Janga

Praha

Čínský plavec Sun Jang absolvuje veřejné slyšení v případu možného porušení antidopingových pravidel před mezinárodní sportovní arbitráží (CAS) v pátek 15. listopadu. Jednání se uskuteční v luxusním hotelu ve švýcarském Montreux.

Foto: Profimedia.cz

Sun Jang absolvuje veřejné slyšení v případu možného porušení antidopingových pravidel

Článek

Veřejné slyšení si vyžádal trojnásobný olympijský vítěz Sun Jang, arbitráž zasedne před zraky veřejnosti poprvé za dobu své existence. Jednání nebo jeho části mají být vysílány živě na webu CAS.

Sun Jang loni po dopingové kontrole kvůli údajně nevhodnému chování komisařů nařídil svému doprovodu rozmlátit vzorky své krve kladivem. Od mezinárodní plavecké federace FINA dostal jen napomenutí, s čímž nesouhlasí Světová antidopingová agentura WADA a odvolala se k arbitráži. Sun Jangovi, který si už v roce 2014 odpykal tříměsíční trest za doping, hrozí, že v případě zpřísnění postihu může přijít o účast na olympijských hrách v Tokiu.

Případ měla arbitráž projednávat již v září, ale odložila ho. Sun Jang kvůli dopingové minulosti i loňskému případu čelí kritice soupeřů a dva z nich s ním v červenci během mistrovství světa odmítli stát společně na stupních vítězů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články