Hlavní obsah

Ani na podruhé to nevyšlo. Počasí opět nepustilo lyžaře do akce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I druhý unikátní sjezd Světového poháru v Zermattu zhatily přívaly sněhu a vítr. Stejně jako v sobotu se lyžaři na trať se startem ve Švýcarsku a cílem v italské Cervinii nemohli vydat ani dnes a po zrušeném říjnovém obřím slalomu v Söldenu ještě nezahájili sezonu.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP
Článek

„Bohužel jsou důvody pro dnešní zrušení stejné jako včera,“ uvedla mezinárodní federace FIS. Ze dvou plánovaných sjezdů a tří tréninků pod Matterhornem lyžaři včetně včetně českého reprezentanta Jana Zabystřana mohli absolvovat jen jednu tréninkovou jízdu ve středu. Pak doplatili na počasí.

„Byla by to úžasná podívaná. Ale i to je náš sport,“ konstatoval ředitel závodů FIS Markus Waldner. Za týden mají na programu v Zermattu dva sjezdy ženy včetně české naděje Ester Ledecké, jež se vrací na lyže po dvou operacích klíční kosti.

Před rokem plánovanou novinku v kalendáři SP v Zermattu naopak zhatil nedostatek sněhu. V Söldenu muže nepustil mezi branky silný vítr. Závodit by mohli poprvé za týden v sobotu v rakouském Gurglu, kde je v plánu slalom.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články