Hlavní obsah

Slalomářka Dubovská vstoupila do sezony 14. místem v Levi, dominovala Vlhová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lyžařka Martina Dubovská vstoupila do Světového poháru čtrnáctým místem ve slalomu v Levi. Ve finském středisku dominovala Slovenka Petra Vlhová, která měla nejrychlejší časy v obou kolech a zvítězila o 1,41 sekundy před Němkou Lenou Dürrovou. Druhá česká reprezentantka Adriana Jelínková, jejíž hlavní disciplínou je obří slalom, se startovním číslem 73 nedokončila první kolo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká lyžařka Martina Dubovská ve Špindlerově Mlýně.

Článek

Česká slalomářská jednička Dubovská v obou kolech držela s nejlepšími krok v úvodní rovinatější pasáži, ale ztrácela v prudkém třetím sektoru. Už po prvním kole byla čtrnáctá. Po druhé jízdě se zařadila na čtvrtou příčku, ale nakonec si nepohoršila. Na vítěznou Vlhovou, která jako šestá lyžařka vyhrála 20 slalomů ve Světovém poháru, ztratila v součtu 3,72 sekundy. Od první desítky dělilo Dubovskou 42 setin sekundy.

Olympijská vítězka Vlhová nedala soupeřkám sebemenší šanci. Její odstup od druhé Dürrové byl největším náskokem vítězky ženského slalomu SP od prosince 2019. V Levi vyhrála slovenská lyžařská hvězda už pošesté, takže bude mít už šestého soba, který je zde tradiční odměnou za vítězství. Vyrovnala Američanku Mikaelu Shiffrinovou, která dnes skončila čtvrtá a ani ve druhém závodě nové sezony se nedostala na stupně vítězů. Vedle Vlhové a Dürrové ji předstihla ještě Katharina Liensbergerová. Rakušanka, které se v minulé sezoně vůbec nedařilo, byla na stupních vítězů poprvé od vítězství ve slalomu v Aare v březnu 2022.

Další závod čeká slalomářky v Levi v neděli.

Reklama

Související témata: