Hlavní obsah

Vytrvalostní závod biatlonistek na 15 km byl na poslední chvíli zrušen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Biatlonový Světový pohár měl po pauze pro mistrovství světa v Novém Městě na Moravě pokračovat v Norsku. Na legendárním Holmenkollenu se však vytrvalostní žen na 15 km nepojede. Start je kvůli špatným povětrnostním podmínkám odložen na zítřejších 12:30, o tři hodiny později bude následovat stejná disciplína mužů.

Foto: Petr Slavík, Český biatlon

Česká biatlonistka Markéta Davidová

Článek

Závěrečný vytrvalostní závod žen v této sezoně měl začít na Holmenkollenu ve 14:15. Na startu mělo být také české kvarteto Markéta Davidová, Tereza Voborníková, Jessica Jislová a Lucie Charvátová. „Podmínky se stále zhoršovaly a ani předpověď počasí se nijak nelepšila. Bylo riziko, že kdybychom závod zahájili, museli bychom ho uprostřed zastavit. To by byl nejhorší možný scénář,“ řekl ředitel závodů Borut Nunar.

Pořadatelé přesunuli závod na pátek, tedy na stejný den, kdy se v Oslu pojede také vytrvalostní závod mužů. Ten odstartuje o tři hodiny později v 15:30. „Vzhledem k tomu, že je na zítřek předpověď o něco lepší, rozhodli jsme se s jury, že nebudeme riskovat a pojedeme oba vytrvalostní závody zítra,“ doplnil Nunar.

Světový pohár v norské metropoli je posledním evropským podnikem SP v této sezoně. Po něm následují závěrečné závody v americkém Soldier Hollow a kanadském Canmore. Světový pohár skončí 17. března.

Reklama