Hlavní obsah

Jislová střílela v Anterselvě bez chyby a v cíli byla jedenáctá. V sobotu ji čeká mix dvojic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O pouhé dvě sekundy uniklo Jessice Jislové umístění v elitní desítce. Nemusela ale až tolik smutnit. Vytrvalostní závod Světového poháru na 12,5 km v italské Anterselvě odstřílela česká biatlonistka bez chyby a za 11. příčku v cíli brala slušnou porci bodů. Naprázdno díky solidnímu běhu nevyšla ani Markéta Davidová, byť poslala pět ran mimo terč. Nakonec skončila sedmadvacátá. Premiérové prvenství v seriálu slavila Švýcarka Häckiová-Grossová, na stupně vítězů ji doprovodily na lyžích rychle Francouzky Simonová a Jeanmonnotová.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Česká biatlonistka Jessica Jislová obsadila v Anterselvě jedenáctou příčku. Archivní foto.

Článek

Jislová přiznala, že na to, jak se před závodem necítila úplně dobře, bere takový výsledek všema deseti. „Se střelbou jsem opravdu hodně spokojená. Na každou položku jsem se dokázala uklidnit a být tam duchem přítomná. Přestože jsem se na poslední stojce už začínala klepat, tak jsem to ustála,“ přiblížila.

„Dojem z běhu nebyl úplně nejlepší, o to víc jsem se soustředila na těch dvacet ran a je z toho krásný výsledek. Snažila jsem se každou vypracovat a jsem moc ráda, že se to povedlo,“ vykládala Jislová.

Ženy jely, podobně jako muži o den dřív, zkrácený vytrvalostní závod. Vedle distance jen 12,5 kilometru tak musely počítat i se sníženou penalizací, která činila 45 sekund. „Pět chyb je na individuál moc, nemohu chtít všechno zlepšit hned. Běhá se mi tu dobře, vítr ale nadělal pěknou paseku,“ líčila Davidová.

Podobně to vnímala Tereza Voborníková. „Oproti mému nástřelu se dost změnily podmínky na střelnici, nějak jsem sice cvakala, ale jak jsem byla zadýchaná, měla jsem toho už plné zuby. Hlavně tu ránu mimo při ležce si hodně vyčítám, tam mi podklouzl loket na podložce,“ líčila

Do nedělního závodu s hromadným startem, který je vyhrazen pro třicet nejlepších v celkovém pořadí pohárového seriálu, se nakonec kvalifikovaly tři české ženy. Voborníková, Davidová, Jislová.

Pro dnešní závod mix dvojic byli nominováni Hornig s Jislovou, následnou smíšenou štafetu absolvuje sestava Voborníková, Davidová, Mareček, Mikyska.

Světový pohár biatlonistek – 12,5 km žen v Anterselvě
1. Häckiová-Grossová (Švýcarsko) 36:49,0 (0)
2. Simonová (Francie) +20,2 (2)
3. Jeanmonnotová (Francie) +31,4 (1)
4. Voigtová (Německo) +37,2 (0)
5. Arnekleivová (Norsko) +41,1(1)
6. Knottenová (Norsko) +52,2 (1)
...11. JISLOVÁ (ČR) +1:57,9 (0)
27. DAVIDOVÁ (ČR) +3:28,8 (5)
31. VOBORNÍKOVÁ (ČR) +3:35,5 (3)
48. CHARVÁTOVÁ (ČR) +4:49,1 (6)
Stav Světového poháru:
1. Tandrevoldová (Norsko) 695
2. Braisazová-Bouchetová (Francie) 657
3. Vittozziová (Itálie) 631
4. E. Öbergová (Švédsko) 572
5. Simonová (Francie) 572
6. Preussová (Německo) 539
...20. VOBORNÍKOVÁ (ČR) 199
21. JISLOVÁ (ČR) 179
24. DAVIDOVÁ (ČR) 161
33. CHARVÁTOVÁ (ČR) 110
SP biatlonistek v Anterselvě
Vytrvalostní závod žen na 12,5 km

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.