Hlavní obsah

Biatlon se bojí tragédie. Talentovaný reprezentant je nezvěstný, pátrání nenese výsledky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norský biatlon se strachuje o život jedné ze svých velkých nadějí. Talentovaný závodník Eivind Sporaland je už od 19. března nezvěstný. Rozsáhlé pátrání, do něhož se zapojili také členové biatlonové komunity, zatím nepřineslo žádné výsledky. Policie už ukončila bez úspěchu pátrací akci v oblasti Balbergkampen. Biatlonistovi rodiče však stále věří, že jejich syn je naživu.

Foto: Archiv Eivinda Sporalanda

Biatlonista Eivind Sporaland je stále nezvěstný

Článek

Sporaland byl naposledy spatřen doma v Lillehammeru, odkud měl zamířit do Balbergu, kde bylo nalezeno jeho auto.

„Každý, kdo má děti, si umí představit, jak je to brutální žít v takové nejistotě," uvedl se slzami v očích otec 22letého biatlonisty pro server Gudbrandsdalen Dagningen. „Pořád si myslíme, že je naživu, není jiná možnost," doplnila v rozhovoru sportovcova matka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eivind Sporaland (@eivindsporaland)

Rodiče i policie se upínají k teorii, že se Sporaland nejspíš skrývá v úplně jiné oblasti, než kde probíhalo pátrání. Předpokládají, že by biatlonista mohl hledat úkryt v otevřených horských chatách nebo jinde v přírodě.

„Spoléháme na teorii policie, že je naživu a skrývá se," potvrdil pro list Dagbladet Sporalandův kouč Aasmund Steien.

Otec apeloval i na turisty a lyžaře, zda by během velikonočního volna, které Norové tradičně tráví na horách, mohli věnovat zvýšenou pozornost možným stopám po hledaném sportovci.

„Dostává se nám velké podpory. Jak od biatlonové komunity, tak od přátel a rodiny. Do pátrání se zapojilo hodně dobrovolníků. Je to ohromující, na druhou stranu ale pro nás velmi obtížné. Nemáme jinou stopu než jeho auto, které stojí tam, kde stojí," pokračoval biatlonistův otec.

Policie se mezitím soustředí na jiné pátrací metody. Velitel operace Rune Vegard Huse uvedl, že prozkoumávají sportovcovy telefonní hovory a finanční transakce přes jeho platební kartu.

Sporaland pochází ze Sandnes, ale přestěhoval se do Lillehammeru kvůli sportovní kariéře, kterou kombinuje se studiem v Gjöviku, Jeho největším dosavadním úspěchem je stříbro z juniorského MS v roce 2021.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články