Hlavní obsah

Biatlon v mlze. Regulérní závod? Úplně ne, ale zažil jsem horší, tvrdí Krčmář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční oberhofská mlha poprvé během biatlonového světového šampionátu úřadovala naplno. Před sprintem se scházela jury, která potvrdila čas startu, byť diváci z takřka zaplněných tribun chvílemi nemohli vidět na terče ani velkoplošnou obrazovku. Z Čechů se s podmínkami nejlépe popasoval čtrnáctý Michal Krčmář, kterého štvaly dvě chyby na střelnici.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Michal Krčmář dojíždí do cíle sprintu na MS v Oberhofu.

Článek

Oberhof (od našeho zpravodaje) ‑ I s nimi ale dokázal vybojovat slušnou výchozí pozici pro nedělní stíhací závod, při němž budou biatlonisté doufat i ve výrazně lepší viditelnost.

Byl sprint podle vás regulérní?

Úplně regulérní podle mě nebyl. I Johannes Boe musel na ležce čekat na první rány. Někdo měl podmínky lepší, někdo horší. Na druhou stranu děláme venkovní sport, takže jsem zažil horší závody.

Hlavně při nástřelu nebylo takřka nic vidět.

V tu chvíli ano, teď po závodě jsou podmínky oproti tomu suprové. Možná kdyby se start o půlhodiny posunul, byl by z toho mnohem lepší závod. Po bitvě je ale každý generál, nechci dělat chytrolína. Na nástřelu chvílemi bylo vidět, chvíli ne. Bylo to takové hledání černých šmouh a střílení na ně. Ale určitě se dalo během těch padesáti minut nastřelit zbraň na závod.

Pravda je, že Oberhof je mlhou proslulý.

Řekl bych, že v mlze jsem tu zažil možná čtyři pětiny závodů. Pořád tohle byl jeden z příjemnějších a férovějších závodů tady.

Vy jste si ho trochu pokazil střelbou vleže.

To mě samozřejmě mrzí. Škoda, ten závod byl docela otevřený, na ležku byla horší viditelnost, ale asi jsem nedokázal vyhodnotit vítr, ještě to musím projít s Mattem (Emmonsem). Ty rány prý byly vpravo, což by odpovídalo tomu, že je to trochu odválo. Ve stoje jsem měl naopak dobrou podmínku, co se týče větru a viditelnosti, položka mi sedla, za to jsem rád. Jen před pátou ránou přicházela mlha, tak jsem si ji pohlídal. Další chybu už jsem si nemohl dovolit, tak jsem nechtěl riskovat.

Čtrnácté místo ale není špatnou výchozí pozicí pro stíhačku.

Se dvěma chybami je to určitě fajn. Ale spíš než na výsledek mě zajímá ztráta do nedělního závodu. Je to mistrovství světa, tady vás zajímají top výsledky. Takže se dívám na ztráty na top 10, top 6 a top 3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.