Hlavní obsah

Biatlonisté budou v Pokljuce bez nemocné Charvátové, vrací se Václavík

Čeští biatlonisté zahájí nový rok ve Světovém poháru v Pokljuce pouze v sedmi závodnících. Z nominace pro první lednový podnik vypadla nemocná Lucie Charvátová, zdravotní potíže mají také Eliška Václavíková, Tomáš Mikyska a Vítězslav Hornig. Do týmu se naopak vrací Adam Václavík. Biatlonový svaz o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Václavík během tréninku v Novém Městě na Moravě. Archivní foto

Článek

"S ohledem na blížící se mistrovství světa nechceme zbytečně riskovat a nechat závodit někoho, kdo není stoprocentně v pořádku. Pokud to půjde dobře, můžou se všichni vrátit už v Ruhpoldingu," řekl sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Osmadvacetiletý Václavík naposledy závodil ve Světovém poháru loni v březnu v Oslu, kde se umístil třikrát v první třicítce. V této sezoně působil dosud v nižším IBU Cupu a patří mu desáté místo. Vedle něj budou startovat ve Slovinsku také Michal Krčmář, Jonáš Mareček a Jakub Štvrtecký. Ženy nastoupí ve trojici Markéta Davidová, Jessica Jislová a Tereza Voborníková.

SP v Pokljuce začne ve čtvrtek sprintem žen, muži pojedou stejnou disciplínu o den později. O víkendu jsou na programu stíhací závody a závody smíšených štafet.

Reklama