Hlavní obsah

Biatlonisté v plné síle. I s Davidovou, ale dvě zlata obhajuje proti těžší konkurenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I nabitá česká sestava bude u toho. Markéta Davidová a Michal Krčmář nechybějí v nominaci na světový šampionát v letním biatlonu v Ruhpoldingu. A s nimi podle svazového webu biatlon.cz i dvacet dalších reprezentantů. Akce se odehraje od čtvrtka 25. srpna do neděle 28. srpna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová na archivním snímku

Článek

Loni na domácí půdě v Novém Městě na Moravě zažili Češi velkolepé rekordní medailové žně (7 zlatých, 4 stříbrné a 2 bronzové). Dvě prvenství brali Michal Krčmář a Markéta Davidová, která získala i jedno stříbro. Letní formu česká ženská jednička ukázala nedávno v Norsku, kde si připsala premiérové vítězství na tradičním Blinkfestivalu.

Mezi dospělými bude závodit i loni úspěšný junior Vítězslav Hornig.

Kromě ztráty výhody domácí půdy je před českým týmem další komplikace – větší konkurence mj. v podobě týmů Německa, Švédska, Itálie či Rakouska.

O týden později se na kolečkách odehraje Mistrovství ČR v Letohradu.

Český tým pro MS v Ruhpoldingu:
Ženy:
Markéta Davidová
Jessica Jislová
Lucie Charvátová
Eliška Václavíková
Tereza Vinklárková
Muži:
Michal Krčmář
Adam Václavík
Jakub Štvrtecký
Mikuláš Karlík
Vítězslav Hornig
Juniorky:
Tereza Voborníková
Kristýna Otcovská
Tereza Jandová
Kateřina Pavlů
Lenka Bártová
Anna Kulhánková
Junioři:
Jonáš Mareček
Tomáš Mikyska
Ondřej Mánek
Luděk Abrahám
Josef Kabrda
Jakub Kudrnáč
Ve čtvrtek supersprintem začínají junioři a juniorky. V pátek stejná disciplína čeká muže (15:10) a ženy (16:20), v sobotu jedou sprint muži (14:45) i ženy (17:00), závody s hromadným startem jsou na programu v neděli – muži v 15:05, ženy ve 13:00. Závody mužů a žen vysílá ČT sport.

Reklama