Hlavní obsah

Davidová dlouho vedla, další triumf byl blízko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prošla vyřazovací fází, ve finále k poslední střelbě přijížděla jako vedoucí závodnice, ale nakonec byla pátá. Další dramatickou bitvu, tentokrát ne s vítěznou tečkou, v Norsku zažila česká biatlonistka Markéta Davidová. V závodě s hromadným startem v rámci Blinkfestivalu byla pátá. Druhá Češka ve finále Jessica Jislová skončila desátá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová na archivním snímku.

Článek

Davidová, podobně jako při pátečním triumfu v supersprintu, byla v pokračování tradiční letní akce opět nejrychlejší. V závodě vedla, ovšem tři chyby na střelnici ji nepustily do většího náskoku. První pozici pak ztratila po nezdaru v závěrečné stojce.

Na první dvě místa se dostaly v závěru čistě střílející Švédka Linn Perssonová a Francouzka Lou Jeanmonnotová. Třetí skončila Norka Ingrid Tandrevoldová.

Závod proběhl nezvyklým třífázovým systémem. Lucie Charvátová vypadla v semifinále, Eliška Václavíková skončila už ve čtvrtfinále.

Mezi muži podobně jako v supersprintu zvítězil Nor Vetle Christiansen, druhý skončil Francouz Antonin Guigonnat.

Reklama

Související témata: