Hlavní obsah

Biatlonistka Puskarčíková končí kariéru!

Biatlonistka Eva Puskarčíková ukončí v jednatřiceti letech kariéru. Naposledy se ve Světovém poháru představí v posledním dílu sezony v Oslu, který startuje v pátek. Své rozhodnutí dnes oznámila na sociálních sítích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eva Puskarčíková končí kariéru

Článek

"Tento víkend bude můj poslední nejen v této sezoně, ale i v těch dalších. Toto rozhodnutí ve mně bobtná již delší dobu a cítím, že mé sportovní výkony mě již vnitřně nenaplňují a už není v mých silách týmu pomoci tak, jak bych si přála. Tímto bych se s Vámi chtěla rozloučit. Ne teda navždy, doufám, ale po profesionální sportovní stránce ano," napsala Puskarčíková.

Loučení s kariérou emočně prožívá, což vyplývá z první věty jejího oznámení, že s biatlonem skončí. "Nastala doba, kdy jdu s kůží na trh a veřejně, se slzami, které mi jsou v posledním týdnu nejlepším kámošem... ," uvedla rodačka z Harrachova a omlouvala se reprezentačním kolegyním. "Pač jsem si vědoma, že mít vedle sebe takovouhle plačku, není jednoduché."

Ve Světovém poháru skončila individuálně dvakrát třetí - v prosinci 2016 ve stíhacím závodu v Pokljuce a o necelý měsíc později v závodu s hromadným startem v Oberhofu. Na mistrovství světa byla nejlépe desátá ve vytrvalostním závodu předloni v Anterselvě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eva Puskarčíková (@eva.pusk)

Cenné kovy sbírala s týmy. Dodatečně je po diskvalifikaci Rusek bronzovou olympijskou medailistkou z ženské štafety z her v Soči 2014, ale tento cenný kov doma ještě nemá. Bronz však už vlastní ze smíšené štafety z MS v Anterselvě 2020 i stříbro ze štafety žen z mistrovství Evropy. S kvartetem kolegyň zvítězila ve Světovém poháru ve štafetě čtyřikrát.

"Evička byla součástí naší neopakovatelné éry. Věřím, že se brzy dočká olympijské medaile ze Soči a bude odcházet jako medailistka z olympijských her i mistrovství světa. Pokud by chtěla zůstat u biatlonu, budeme moc rádi," řekl šéf biatlonového svazu Jiří Hamza.

Puskarčíková poděkovala za podporu fanouškům, své rodině, přátelům a celému týmu. "Užili jsme si spousty srandy, slz, bolesti i radosti. Myslím, že to stálo za to!" konstatovala a dodala: "Cítím, že je čas zase na nové věci. Sice se toho na jednu stranu po patnácti letech ve sportovní bublině strašně děsím, ale což, nějak bylo, nějak bude a buďme rádi, že jsme zdraví!"

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články