Hlavní obsah

Biatlonová kráska k nepoznání. Oddechla si a odhalila to, nač fandové netrpělivě čekali

Exotická dovolená. Moře, historické památky, místní zvyklosti, neobvyklé zážitky a fotografie. A pak už přišlo i to, na co stavitelé národního týmu a také fanoušci netrpělivě a s napětím čekali. Dorothea Wiererová po návratu z Ománu odhalila další plány. Stále v nich zůstává i biatlon. Odchod italské hvězdy ze scény se nekoná.

Foto: Sport.cz

Dorothea Wiererová na archivním snímku.

Článek

„Rozhodla jsem se zkusit ještě jeden rok," cituje její vyjádření Eurosport i další zahraniční média.

Wiererová se definitivně rozhodla během volných chvil v teple, odkud své fandy tradičně zásobovala fotografiemi.

Nejen z pláží. Ale i v situacích, kdy by ji biatlonoví fandové asi ani nepoznali. „Objevujte další země. Svět je krásný, protože je rozmanitý," napsala vyhlášená biatlonová kráska na sítě k fotografii, kdy si zahalená prohlížela hlavní - sultánskou - mešitu v Ománu.

Všestranně oddechovala po sezoně, v níž dozdobila svoji už tak parádní bilanci z vrcholných akcí olympijským bronzem ze sprintu z Pekingu. S očekávaným rozhodnutím si dávala na čas. Jako by si ve dvaatřiceti nebyla tak úplně jistá, jestli opravdu chce ještě bojovat v biatlonových arénách. Přiznala ale, že ji v postcovidové době láká závodit zase normálně - před špalíry fanoušků.

„Uvidíme, jestli ještě dokážu udělat nějaké dobré výsledky, pořád se cítím docela fit," poznamenala dál.

Foto: Sport.cz

Dorothea Wiererová na archivním snímku.

Italský tým tak po minulé sezoně ztratil ze zvučnějších jmen jen Dominika Windische.

Wiererová i přes předpokládaný těžký návrat ´do práce´ dokonce tak docela ještě nezavrhuje ani olympiádu v roce 2026, kdy se biatlonové soutěže budou konat prakticky u ní doma - v Anterselvě. „V tomhle věku už to musíte brát rok od roku."

Reklama

Související témata: