Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro fanoušky! Biatlonová královna se rozhodla pokračovat v kariéře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad budoucností norské biatlonové královny Marte Olsbuové Röiselandové visel po uplynulé sezoně velký otazník. Nyní už je jasno a fanoušci se mohou radovat. Trojnásobná olympijská šampionka z Pekingu bude i v nadcházející sezoně útočit na přední příčky, rozhodla se totiž ve veleúspěšné kariéře pokračovat. Lví podíl na tom má zřejmě fakt, že se její muž stal novým trenérem německé biatlonové reprezentace žen.

Foto: Biathlonworld, Facebook

Marte Olsbu Roiselandová

Článek

Olsbuová Röiselandová má za sebou snovou sezonu. Na olympiádě v Pekingu vybojovala pět medailí, z toho tři zlaté (smíšená štafeta, sprint, stíhačka) a dvě bronzové (vytrvalostní závod a závod s hromadným startem) a stala se také celkovou vítězkou hodnocení Světového poháru.

Fanoušky na sociálních sítích potěšila zprávou, že i v sezoně 2022/23 se bude rvát o medaile. „Můj manžel jde do Německa => proto nemám na výběr => ovládneme MS v Oberhofu," napsala na svém Instagramu a oznámila tak jasný plán. Zprávu nenapsala ani v norštině, ani v angličtině, ale v němčině.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marte Olsbu Røiseland (@marteolsburoiseland)

Její muž se totiž stal trenérem u německé biatlonové reprezentace žen. Prý jí dokonce bylo nabídnuto, že může některá tréninková soustředění absolvovat s německou reprezentací. „Myslím, že najdeme dobré řešení pro obě strany. Chci být součástí národního týmu a zahrnuta do většiny věcí. Zároveň také chci navštěvovat Sverreho a nebýt jen manželkou na dopisování," uvedla s úsměvem biatlonistka pro norskou televizi NRK.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marte Olsbu Røiseland (@marteolsburoiseland)

Röiselandová momentálně začíná s přípravou na novou sezonu, která odstartuje 29. listopadu ve finském Kontiolahti. „Motivace tam stále je a já jsem připravena. Chci toho ještě hodně dosáhnout a když Sverre převzal německý tým, byl to pro mě ještě impuls navíc," uvedla jednatřicetiletá biatlonistka.

Reklama

Související témata: