Hlavní obsah

Biatlonová šampionka hlásí návrat. Nechali mě v tom samotnou, opřela se do svazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně dobré zprávy. Elitní biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová se podle svých slov plně zotavila z vážných zdravotních problémů a už pracuje na návratu do závodů. Trojnásobná olympijská vítězka a jedenáctinásobná mistryně světa v této sezoně zatím nestartovala.

Foto: Profimedia.cz

Marte Olsbuová Röiselandová už vyhlíží návrat

Článek

Její zdravotní potíže se začaly vršit už od jara. Celková vítězka Světového poháru ze sezony 2021/2022 nejprve prodělala covid-19 a následně onemocněla pásovým oparem.

„Jsem nadšená, že moje tělo znovu funguje," pochvalovala si Norka v rozhovoru s tím, že až v posledních pár dnech začalo její tělo reagovat na zátěž adekvátním a očekávaným způsobem. „Je to neuvěřitelná úleva," těšilo ji.

„Je to už tak dlouho, co jsem se po těžké tréninkové zátěži cítila takhle šťastná. Z toho, že moje tělo začalo konečně normálně reagovat, mám stejnou radost jako z olympijského zlata," pokračovala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marte Olsbu Røiseland (@marteolsburoiseland)

Zatím přesně neví, kdy by se mohla vrátit do kolotoče Světového poháru, ale jejím nejvyšším cílem je nyní vyladit formu především na únorové mistrovství světa. „Dali jsme si takový deadline, že musím začít v polovině prosince, aby ještě byla šance, že budu na MS v to formě," potvrdila.

Na světovém šampionátu by mohla být velkou soupeřkou i svému manželovi Sverremu, jenž vede německou ženskou reprezentaci. Ten si také neodpustil kritiku na adresu norského svazu, který podle jeho mínění neposkytoval manželce adekvátní servis.

„Často byla sama a musela i trénovat sama. Od svazu nedostala pomoc, kterou by potřebovala," kritizoval.

V podobném duchu mluvila ostatně i samotná závodnice. „Jsem v obtížné situaci. Nechci se nikoho dotknout, ale tohle je asi slabina svazu. Když se vám něco stane, zůstanete na všechno sám. Já jsem sama už od začátku podzimu, nemůžu si vůbec promluvit s trenéry. Připadá mi, že jsem byla odstrčena. A protože Sverre hodně cestuje, musela jsem se vypořádat se spoustou věcí," postěžovala si.

Teď však doufá, že přišel zlom a vše se vrátí do starých kolejí. „Věřím, že se všechno usadí, budu se moct plně soustředit na mistrovství světa a během Světového poháru dostanu potřebnou pomoc. To bude teď pro mě nejdůležitější," zdůraznila.

Zároveň na dálku varovala svého manžela, ať nepočítá s vánoční pohodou a odpočinkem. „Jestli si Sverre myslí, že přijede na vánoční prázdniny, tak se hodně plete. Už od rána nastoupí jako můj trenér," smála se rodačka z Frolandu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články