Hlavní obsah

Norský biatlonista po triumfu neudržel slzy: Zažil jsem ty nejhorší věci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I nedělní závod s hromadným startem skončil ve francouzském Annecy absolutním triumfem norských biatlonistů, kteří stejně jako v sobotní stíhačce kompletně obsadili stupně vítězů. Obzvlášť velký emotivní nádech měl triumf pro vítězného Johannes Dalea, který se při rozhovoru bezprostředně po dojetí do cíle jen těžko bránil slzám.

Foto: Profimedia.cz

Nor Johannes Dale slavil triumf v SP po dvou letech.

Článek

Dale byl totiž v minulé sezoně přeřazen do rezervního týmu a svůj návrat do reprezentačního áčka si musel znovu tvrdě odmakat. Vítězství v seriálu Světového poháru slavil 25letý závodník po dvou letech.

Šance na první triumf se mu otevřela při poslední střelbě, kde chybovali Johannes Thingnes Bö i Vetle Sjastad Christiansen, v cílové rovince pak Dale porazil dalšího krajana Sturlu Holma Laegreida.

„Je to bláznivé, že teď můžu mluvit o tom, že jsem vyhrál další závod," soukal ze sebe pro oficiální kanál IBU Dale. Zároveň utíral slzy dojetí, které se mu během rozhovoru neustále vracely. „Minulý rok byl pro mě těžký. Teď už jsem ale zpátky v byznysu," pokračoval.

„Pro mě je to velká věc. Vrátit se do Světového poháru a ještě před Vánoci slavit výhru, to je skvělé," uvedl poté také pro norskou televizi TV2, pro níž se na téma vyřazení z reprezentační áčka více otevřel.

„Ze sportovního hlediska jsem zažil ty nejhorší věci, co se dají zažít. Vrátit se na vrchol tímto způsobem je pro mě i obrovská úleva. Takový je život. Po prvním triumfu v SP jsem plakal štěstím a pak přišel ten hrozný rok. Teď přišlo druhé vítězství a chutná neméně dobře," vykládal Dale.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Johannes Dale (@johannesdale)

„Stalo se, co se stalo, už jsem o tom mluvil mnohokrát. V rezervním týmu jsem na druhou stranu byl se skvělými kluky a výborným týmem," vracel se k jinak málo příjemné kapitole své kariéry.

V Annecy nad Daleho nedávnou zkouškou jen nevěřícně legenda tohoto sportu Ole Einar Björndalen.

„Je šílené, čím si (Dale) musel projít. Že byl vyhozen z elitního národního týmu s takovým talentem a kvalitou, jaké má. Jednoznačně pro něj měli mít místo," kritizoval vedení reprezentace v televizním studiu Björndalen.

Reklama